Nastavak TV borbe: "Urota" propala, "Farmu" je netko doista i gledao

DUGO i pompozno najavljivana kriminalistička serija "Urota", čiji je prvi nastavak sinoć prikazan na RTL Televiziji, nije ispunila očekivanja, pogotovo kad se u obzir uzme da je riječ o jednoj od najskupljih serija u hrvatskoj TV povijesti - udio u gledanosti, u ciljanoj skupini od 18 do 49 godina, bio je tek 15,5 posto. Puno bolje je prošla serija "Stipe u gostima", koju HTV nije najavljivao ni izbliza tako pompozno, a zabilježila je gledanost od 27 posto.

TV poznavatelji tvrde kako za slabu gledanost "Urote" nije kriva njena (ne)kvaliteta - snimana je najnovijom tehnologijom, a jedan nastavak je, prema nekim informacijama, koštao čak 120 tisuća eura. Problem je, ističu, u činjenici da je "hateveovska serija došla na RTL", što bi značilo da RTL-ova publika nije previše zainteresirana za političke i urotničke teme. Osim toga, iako je riječ o hrvatskom proizvodu, "Urota" se prvo počela prikazivati u Srbiji, pa zainteresirani za nove zaplete producentske kuće AVA sve već mogu pogledati na brojnim internetskim video servisima.

Prvi podaci "Farmu" stavljaju ispred Celebrity Big Brothera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reality show "Farma" je, s druge strane, zabilježio svoj prvi uspjeh - udio u ukupnoj gledanosti, u ciljanoj skupini od 18 do 49 godina, sinoć je bio 35,5 posto, što je za 41 posto više u odnosu na prosjek TV postaje od početka godine do danas i to u udarnom terminu od 19 do 23 sata. "Farma" je tako sinoć pregazila Celebrity Big Brother, koji je zabilježio rezultat od 21,7 posto.

Da gledateljima nisu previše zanimljivi brojni gosti koji su prodefilirali u studiju i voditeljici Miji Kovačić otkrivali kvalitete budućih zvijezda "Farme", svjedoči i podatak da je najgledanija minuta showa bila nešto iza 22 sata, kad je Nova TV, nakon dva sata prenemaganja u studiju, odlučila napokon pokazati kako izgleda život poznatih na selu. U toj minuti "Farmu" je gledalo 60 posto onih koji su bili pred malim ekranima.

D.K.
Foto: AVA, Nova TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara