Natjecateljici Big Brothera u ispovjedaonici pustili snimku njenog silovanja

Natjecateljici Big Brothera u ispovjedaonici pustili snimku njenog silovanja
Foto: Press

CARLOTA PRADO, sudionica španjolskog Big Brothera, odnosno showa Gran Hermano kako se zove u toj zemlji, saznala je da je seksualno napadnuta u showu kad su joj u ispovjedaonici pustili snimku silovanja.

Nakon što je previše popila, Carlota je izgubila svijest te nije znala što se događalo oko nje, sve dok joj nekoliko sati kasnije u ispovjedaonici nisu pustili snimku. Cijela situacija dogodila se 2017. godine, no ništa od toga nije pušteno u eter. Novinari su ovog tjedna dobili snimku na kojoj je šokirana djevojka stavila ruku na usta, tresla glavom i molila producente da zaustave snimku napada.

"Molim vas, prestanite", rekla je Velikom Bratu.

Potom se na snimci vidi kako uznemireno hoda gore dolje, a potom moli da joj otvore vrata da izađe. 

Španjolski mediji podsjećaju da je 4. studenog 2017. Carlota u emitiranoj emisiji previše popila, a natjecatelj Jose Maria Lopez pomogao joj je da dođe do kreveta. Nešto prije toga u kući su započeli emotivnu vezu. Španjolski portal El Confidencial piše da se na snimci čuje kako Carlota Lopezu govori da "ne može". On je ležao pored nje, a portal ga optužuje da je započeo seksualni odnos koji je trajao nekoliko minuta, sve dok ga producenti nisu zaustavili. Dan kasnije izbačen je iz emisije, a Carlota je u ispovjedaonici doznala što se dogodilo.

Lopez je optužbe negirao, a njegov odvjetnik Antonio Madrid za BBC je izjavio da se njegov klijent samo brinuo za djevojku koja je previše popila.

Predstavnici producentske kompanije Zeppelin koja snima Gran Hermano poručili su da su slučaj prijavili policiji, no Carlota nije željela da se istraga nastavi. Nakon što je doznala za silovanje, provela je nekoliko dana u hotelu, a potom se vratila u show. Slučaj je ipak ponovno prijavila policiji 2018.

Seksualni napadi u španjolskom su zakonu izjednačeni sa silovanjem, a kažnjavaju se zatvorskom kaznom između 15 i 20 godina. 

Endemol Shine Group, koja je kreirala format Big Brothera, poručila je da nisu imali namjeru emitirati te snimke, već ih dati policiji. Istaknuli su da su španjolski producenti pogriješili kad su Carloti za silovanje rekli u ispovjedaonici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara