Nautička avantura s grupom Flyer

Zahvaljujući hitu "Stanica prema suncu", zagrebačka grupa Flyer prije dvije je godine doživjela iznenadnu medijsku afirmaciju, što su opravdali mnoštvom hitova te nominacijama za Porin koje su uslijedile. Ovih dana najavljuju drugi album, o čemu smo detaljnije popričali u pravom ljetnom ozračju - na jednoj od najbržih jedrilica u Makarskoj.

"Jedva čekamo izlazak CD-a, imamo novi, kvalitetniji zvuk za kojeg se pobrinuo producent Samir Kadribašić, naša nova srodna duša. To je karika koja je nedostajala na prvom albumu", počinje priču o "Iluziji" Petra, glavni vokal grupe. Za njihov novi vizualni identitet pobrinuo se Igor CC Kelčec, a s glazbenog stajališta, kažu Flyer, ostaju vjerni svojoj dosadašnjoj (očito uspješnoj) filozofiji.

Novi album najavit će, naravno, i novi video spot "Mala iluzija", kojeg je režirao Tomislav Brđanović, a narednih tjedana svirat će u Zadru i Zagrebu kako bi publiku upoznali s novim repertoarom.

Flyer su prije medijske afirmacije gotovo deset godina svirale covere inozemnih hitova, a njihov estradni put bio je, u najmanju ruku, neobičan. Naime, jedna su od rijetkih grupa koja se proslavila isključivo pjesmama, a i sami su nam članovi potvrdili da se dosad nikad nije pisalo o njihovim privatnim životima. "Prijatelji nas često pitaju kad ćemo napraviti nešto skandalozno, ali mi jednostavno nismo takvi. Glazba je najbitnija", kaže Petra i dodaje da svi članovi imaju poslove, a zarađeni novac ulažu u bend.

Iako o privatnom životu ne vole govoriti, otkrivaju kako se u desetogodišnjem druženju rodila i ljubavna veza. Petra i Žac, Flyerov bubnjar, u vezi su već dvije godine i, kažu, ne smeta im što dijele i pozornicu. "Tipična veza bubnjara i pjevačice", kroz smijeh dodaje Petra i ističe da će se Flyer u nadolazećim mjesecima itekako potruditi da "Iluziju" promoviraju kao kvalitetan, ali i zabavan i iskren album.

Fotografije grupe Flyer možete pogledati u galeriji (gore desno).

D.K. 
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara