"Ne sjeća se ni što je jučer jeo": Halid dvaput prodao prava na album

"HIT RECORDS se s pravom ljuti, jer je došlo do nesporazuma - ugovor o Best of kompilaciji potpisan je s oba izdavača. Halid je potpuno zaboravio, on se ne sjeća ni što je jučer jeo! Njega ne zanimaju pare. Ne morate mu ukrast, on će vam poklonit. Na ugovoru sa Ka-artom je zaradio oko tisuću eura, a to vam je čovjek koji u jednom danu podijeli sedam tisuća", ispričao nam je Fahrudin Pecikoza, slavni bosanskohercegovački tekstopisac, autor "Miljacke" Halida Bešlića, i osoba koja je dogovarala autorska prava s Ka-artom.

>Halid Bešlić pokraden preko Slobodne Dalmacije?

Time je razrješena misterija o eventualnoj krađi autorskih prava za kompilaciju najvećih hitova Halida Bešlića koja se uz Slobodnu Dalmaciju prodaje za 39 kuna, a oko čijih se prava spore dvije navedene diskografske kuće. Istu je kompilaciju, kaže nam Pecikoza, izdala njegova tvrtka prije dvije godine. Tražili su regionalnog partnera u Hrvatskoj, između ostaloga, prava su ponudili Hit Recordsu. Međutim, interesa nije bilo. Tada im se javila tvrtka Ka-art iz Karlovca, koja je spremno ponudila ugovor za prava na kompilaciju.

Umjetnik, ne birokrata!

"Mi smo ugovor kojim smo ovlastili Ka-art za distribuciju i prodaju najvećih hitova potpisali 2006. godine za minorni iznos. Znate da danas od diskografije nema novaca. A Halidu je ionako bitniji kontakt s publikom i njegove pjesme. On je umjetnik, ne birokrata. Pa prošle je godine sa Hit Recordsom potpisao bianco ugovor za prava na novi album, bez ikakvih uvjeta! Nakon toga je potpisao i za izdavanje ove kompilacije hitova, a zaboravio je da su za to prava već prodana", objašnjava Pacikoza ispričavajući se za neugodnosti, pogotovo Antunu Šutu, vlasniku Ka-arta, za kojeg kaže da je "potpuno pravno čist čovjek".

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara