Nekadašnja pop senzacija Dido u potrazi za novom glazbenom slavom

NAKON petogodišnje stanke, nekoć vrlo popularna pop pjevačica Dido najavila je veliki povratak na glazbenu scenu novim studijskim albumom koji bi se trebao nadovezati na njezin posljednji, izdan 2003. godine, "Life For Rent". Novi album "Safe Trip Home", najavit će singl "Don't Belive In Love" koji bi svjetlo dana trebao ugledati već na jesen, točnije u studenome. Dido već nekoliko mjeseci intenzivno radi na novom albumu čije se snimanje odvijalo u Londonu i Los Angelesu, a da sve prođe glatko i prema očekivanjima Dido se pobrinula tako što je uposlila respektabilne glazbene producente poput Jona Briona i Arka, koji bi joj trebali osigurati ulaz u svijet iz kojeg je prije pet godina izašla. Iako se album u prodaji trebao naći početkom godine, Dido je veliki povratak odgodila zbog nenadane smrti oca 2006. godine.

Pjevačica nagrađena Grammyjem svojim fanovima odlučila je pokloniti jednu pjesmu potpuno besplatno kako bi dobili uvid u ono što ih očekuje - pjesmu "Look No Further" svi nestrpljivi obožavatelji moći će legalno "skinuti" s interneta i to na službenoj strani pjevačice. Ukoliko je suditi prema prijašnjim glazbenim uratcima ove talentirane dame - njezin prvi album, "No Angel" godine koje je izašao, 1999., bio je najprodavaniji album u Velikoj Britaniji, što joj je donijelo titulu prve britanske najprodavanije glazbenice - prije Dido su, naime, glazbene rekorde na otoku rušili samo muškarci. Posljednji veliki koncert Dido je održala nakon povlačenja sa scene, 2005. godine u Londonu.

Kao djevojčica nije smjela gledati televiziju niti putovati izvan Velike Britanije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dido je odgajana pod staklenim zvonom - njezini roditelji, majka pjesnikinja i otac nakladnik i vlasnik knjižare Dido nisu dopuštali gledanje televizije ili napuštanje Velike Britanije, a već kao malena djevojčica pokazivala je sklonost prema glazbi i neizmjeran talent. Sa šest godina počela je pohađati glasovitu "Guidance Music" školu u Londonu, a nekoliko godina kasnije, nakon što je napunila deset godina, njezinom umijeću sviranja klavira i violine divili su se i profesori i glazbeni teoretičari. Kao tinejdžerica usmjerila se na klasičnu glazbu te je nastupala širom Velike Britanije s glazbenim orkestrom, ali je ubrzo shvatila da je takva vrsta glazbe ni najmanje ne zanima, kao što je nije zanimao ni studij prava koji je upisala na londonskom Birkbecku, te se okrenula popu.

V.V.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara