Neki se vjenčaju u Alcatrazu, a neki pod vodom

Neki se vjenčaju u Alcatrazu, a neki pod vodom

SUDBONOSNI trenutak u životu svi žele zauvijek pamtiti pa se smišljaju najneobičnija mjesta za održavanje vjenčanja koja mladenci i uzvanici sigurno neće zaboraviti.

Tako je jedna engleska agencija ekscentričnim parovima ponudila odlazak pred matičara u vjerovatno najpoznatiji zatvor na svijetu koji je izgubio svoju funkciju još 1960-te, ali je ovjekovječen u filmovima "Escape from Alcatraz" i "The Birdman from Alcatraz".

Poznat kao zatvor iz kojeg je nemoguće pobjeći to mjesto danas vjerovatno biraju mladenke koje žele zauvijek zadržati muža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom kraju svijeta, u Bombaju se jedan par vjenčao u gradskom bazenu pet metara ispod površine. Chandan Thakoor i njegova izabranica Dipti izdržali su pod vodom 36 minuta u tradicionalnom indijskom obredu. Par je više od mjesec dana pohađao tečaj ronjenja i bez problema su izdržali cijelu ceremoniju iako su kasnije priznali da im nije bilo baš najugodnije.

Očito će se moći hvaliti potomcima da su na vjenčanju ostali "bez daha", a nadaju se ući u Guinnessovu knjigu neobičnih rekorda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara