Nekoliko holivudskih prijatelja stalo u obranu Mela Gibsona

DEAN DEVLIN, američki glumac, režiser i producent poznat po seriji blockbustera napravljenih u tandemu s Rolandom Emmerichom, je jedan od rijetkih holivudskih moćnika koji se posljednjih dana usudio reći lijepu riječ o Melu Gibsonu, svom kolegi čija je karijera pod znakom pitanja zahvaljujući alkoholom "podmazanom" antisemitskom ispadu.

Devlin kaže da za ono što je Gibson rekao "nema opravdanja", ali je vjerojatno da je iz njega govorila "bolest, a ne Mel". Devlin, koji je Židov, i Gibson su bliski prijatelji, čije obitelji provode dosta vremena zajedno. "Apsurdno je pomisliti da bi netko tko uistinu mrzi Židove volio toliko vremena provoditi sa mnom i mojom obitelji", tvrdi Devlin.

Devlin smatra da je u pitanju alkohol, odnosno da je već vidio što se događa kada Gibson popije, i da to nije "lijep prizor". Po Devlinovim riječima, poznati glumac se pretvara u "potpuno drugu osobu". Devlin također tvrdi da je znao da Gibson, usprkos javnim tvrdnjama o trezvenosti, ima problema s alkoholm, ali da je o tome šutio.

U obranu Gibsona je stala i Jodie Foster, "Oscarima" ovjenčana glumica koja je s njim radila na filmu "Maverick". Ona tvrdi da Mel Gibson "kojeg ona poznaje" nije antisemit, i da je antisemitski ispad prije posljedica alkohola nego njegovih stvarnih uvjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom Sherak, jedan od vlasnika "Revolution Studios" koji je zajedno s Gibsonom proveo popodne prije incidenta, tvrdi da Mel Gibson "ničime nije pokazao da ima ikakvih problema". Sherak se nada da će Gibson, kao "pametan čovjek", iza svega znati izvući pouku.

U međuvremenu je slučaj Gibson dobio i svoju šaljivu stranu. Glumac Rob Schneider, specijalist za komedije tipa "Deuce Bigalow", je na stranicama časopisa "Variety" napisao otvoreno pismo u kojemu se "kao polu-Židov" zaklinje da nikada neće raditi s Gibsonom.

"Southparkovci" su, pak, odlučili publicitet oko Gibsona iskoristiti kako bi poboljšal izglede kultne epizode "Trapped in the Closet" u utrci za televizijsku nagradu "Emmy". U "Varietyju" su objavili oglas s naslovom "Židovi, pokažite tko stvarno vlada Hollywoodom" koji pokazuje zgradu Scijentološke crkve, zbog čijeg je ismijavanja dotična epizoda svojevremeno bila skinuta s programa TV-kuće Comedy Central.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara