Nelly Furtado trijumfirala na dodjeli Juno Awardsa

Promjene u zvuku i stilu pjevačici Nelly Furtado donijele su uglavnom pohvale, a počinju pristizati i prve nagrade za album "Loose", kojim je napravila veliki odmak od "etno-eko-hippy" izričaja. Dodjela kanadskih glazbenih nagrada Juno vrtjela se uglavnom oko nje - osim što je vodila ceremoniju i za to pobrala odlične krritike, osvojila je pet nagrada, u svim kategorijama u kojima je bila nominirana.

Sve veći broj nagrada ipak pokazuje kako je koketiranje s r'n'b ritmovima svjetska javnost puno bolje prihvatila od laganog, na trenutke i bezličnog pop zvuka kojim se Nelly bavila dok se u njenu karijeru nije umiješao producent Timbaland.

Nelly tako, po mišljenju kanadskih glazbenika, ima album i pjesmu godine, najbolji je izvođač općenito i u pop kategoriji, a dobila je i nagradu od slušatelja. Nagrađeni su i Diana Krall, za najbolji jazz album te grupa Dixie Chicks, čiji je album "Taking The Long Road" proglašen najboljim internacionalnim izdanjem.

Nelly Furtado je za vrijeme trosatne ceremonije letjela iznad publike, pjevala, skakala, gimnasticirala i presvlačila se nekoliko puta. "Tako sam sretna i zahvalna na svemu", izjavila je nakon dodjele i uputila se na after party na kojem su dobitnici slavili do ranog jutra.

D.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara