Nema Srba u eteru, ali reklama za Karleušu može!

U SUSJEDNOJ BiH mediji su zabilježili zanimljivost itekako karakterističnu za ove prostore. Lokalni radio u hercegovačkom gradu Posušju ne emitira glazbu srpskih izvođača, pa tako na Radio Posušju ne možete čuti pjesme Balaševića, Bajage, ali ih to ne smeta da reklamiraju koncert srpske turbo-folk zvijezde.

Valja priznati da ni u hrvatskom eteru nije uobičajeno emitiranje srpske glazbe, ali da na nekom radiju postoji striktna zabrana, to još nismo čuli. Kako prenosi bosansko-hercegovački portal Pincom.info, urednik i v.d. direktor Radio Posušja, Ljubo Kovač, inače lokalni HDZ-ovac, provodi politiku "etnički čistog" etera.

Iako se zbog okolnosti iz nedavne povijesti takva odluka može donekle i razumjeti, ono što smeta je reklama za koncert Olje Karleuše u jednom posuškom kafiću, koja se svakodnevno vrti na Radio Posušju.

Autor teksta objavljenom na portalu Pincom.info podsjeća da je Kovač 90-ih bio predsjednik posuškog "ustaškog HOP-a", da bi petnaest godina kasnije unatoč vlastitoj zabrani srpske glazbe u eteru njegovog radija reklamirao na istom tom radiju koncert srpske turbo-folk zvijezde.

Možda je vrijeme da se prestane s licemjerjem, poručuje autor članka, pa dodaje kako bi Kovač dotičnu pjevačicu, "kao i sve ostalo što je prošlo kroz Posušje", trebao ubaciti u program "Posuškog ljeta".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara