Neobično stvorenje nasukalo se na plažu i zapanjilo turiste: "Izgledalo je kao alien"

Neobično stvorenje nasukalo se na plažu i zapanjilo turiste: "Izgledalo je kao alien"
Foto: Facebook

NEOBIČNO stvorenje nasukalo se na plažu u Australiji i ostavilo turiste bez riječi.

Turisti su pronašli mrtvo stvorenje na pijesku, pretpostavlja se nakon što su ga valovi donijeli do kopna za vikend. Ispostavilo se kako je riječ o bucnju, čija je širina bila oko dva metra.

Cath Rampton i njezin suprug Tom, koji su veterinari, u subotu su primijetili ribu na ušću rijeke Kennett na jugozapadnoj obali Victorije u Australiji. "Koliko sam shvatila, nije veliki uzorak, mislim da mogu narasti dvostruko više", izjavila je Cath za Daily Mail Australia.

Turisti Tim Rothman i James Barham ribu su pronašli u ponedjeljak. "Hodali smo plažom i vidjeli veliku grudu na pijesku", rekao je Rothman za Geelong Advertiser. "Nikad nisam vidio nešto takvo. Izgledalo je kao izvanzemaljac iz daljine."

Bucnji su najveće ribe koštunjače na svijetu. Mogu narasti do tri metra, do visine preko četiri metra te težiti do 2,5 tone. Hrane se meduzama i žive na oko 1000 metara dubine, a poznato je i da povremeno iskaču iz vode kako bi se riješili parazita.

Stručnjaci ih smatraju rijetkima, iako nije neobično da se nasuču na plažu. Prošle godine jedan je snimljen čak i u Kaliforniji, što je iznenadilo i biologe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara