Nepovratno uništena karijera: Pedofil Gary Glitter ne smije ući u 19 zemalja

Nepovratno uništena karijera: Pedofil Gary Glitter ne smije ući u 19 zemalja

BIVŠA zvijezda i osuđeni pedofil Gary Glitter vratio se na Tajland nakon što mu kineske vlasti nisu dopustile ulazak u Hong Kong, prenosi BBC. Nakon što je u zatvoru zbog seksualnog zlostavljanja dviju djevojčica proveo gotovo tri godine, deportiran je u Vijetnam, a o povratku u Veliku Britaniju još uvijek ne želi ni čuti. Znajući da propala pop zvijezda traži utočište, prolaz preko granice odbilo mu je 19 zemalja, a njihov broj i dalje raste.

Godine 1999. u računalu Garyja Glittera (pravog imena Paul Francis Gadd) policija je pronašla četiri tisuće fotografija dječje pornografije, nakon čega mu je karijera naglo krenula silaznom putanjom. Godine 2002. osuđen je za seksualno zlostavljanje dviju maloljetnica, a iza rešetaka je završio 2005. godine, kad je pokušao napustiti Vijetnam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64-godišnji Glitter sedamdesetih je godina prošlog stoljeća bio jedna od najvećih engleskih pop zvijezda, s hitovima poput "Rock and Roll parts 1 & 2", "I Love You Love Me Love" i "Hello, Hello, I'm Back Again". Prodao je na milijune albuma, a na britanskoj top listi singlova drži nekoliko rekorda. Unatoč neupitnim glazbenim uspjesima, njegov ugled nepovratno je uništen pedofilskom aferom.

M.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara