Neslavan završetak "Istinitih priča" Nove TV

Unatoč očekivanjima, "Istinite priče" nisu uspjele zadobiti povjerenje gledatelja, a TV kritičari već od prve emisije "blate" loše dokumentarce u sklopu iste, hihotanje Nade Mirković te patetičnost Milane Vlaović. Emisija je nekoliko puta mijenjala termin, jer je Nova TV shvatila da ne mogu konkurirati HTV-ovoj "Latinici", pa je i to dodatno zbunilo gledatelje.

Ipak, najveći gaf uredništva emisije svakako je prikazivanje rumunjskih dokumentarnih filmova, koji mjesto vjerojatno ne bi našli ni na najsiromašnijim lokalnim TV postajama. Iako su na Novoj TV svojevremeno odustali od prikazivanja dokumentaraca, ni to nije popravilo rejting "Istinitih priča", pa neslavno završavaju svoje prikazivanje na Novoj TV.

Ipak, s prve privatne televizije u Hrvatskoj kao razloge ukidanja ne navode nezadovoljavajuću kvalitetu emisije kojoj nisu podlegli niti najnezahtjevniji TV gledatelji, već iznenadan kraj "Priča" pravdaju novom programskom shemom. Ona će, kaže glasnogovornica Diana Tušek, uključivati 15 sati domaće produkcije tjedno.

Nije poznato hoće li Milana Vlaović, autorica pjesama Lane Jurčević, nastaviti plivati televizijskim vodama, a kolegici iz emisije, Nadi Mirković, ovo je drugi "otkaz" u vrlo kratkom periodu. Naime, ona je uređivala talk show Sanje Doležal na RTL Televiziji, koji je nedavno također (bezrazložno) završio s emitiranjem.

Tako su "Istinite priče" doživjele sudbinu brojnih drugih emisija koje je Nova TV u rekordnom roku skinula iz programa. Kviz "Brzo naprijed" s Markom Rašicom proglašen je čak najkraćim kvizom u povijesti, a ni emisije "Taxi Free", "Bar" i "Nova navečer" nisu se baš proslavile. Vrlo dobro primljen talk show Alke Vuice "Jedan na jedan" također je doživio samo jednu sezonu, na čuđenje mnogih.

(Pre)brzo mijenjanje emisija neki smatraju dobrim potezom, no ako se Nova TV vodi politikom ukidanja loših programa, što u eteru još uvijek radi game show "Nova lova", najgora emisija otkako postoji televizija?

D.K.
Foto:Nova TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara