Nešto neočekivano se događa s Jacksonovom glazbom nakon kontroverznog filma

Nešto neočekivano se događa s Jacksonovom glazbom nakon kontroverznog filma
Screenshot: YouTube

KONTROVERZNI dokumentarac o Michaelu Jacksonu, "Leaving Neverland", podijelio je javnost. Dok su neki zgroženi optužbama vezanima uz pedofiliju te prijete da više nikad neće slušati glazbu kralja popa, drugi rade upravo suprotno - iznova slušaju Jacksonove najveće hitove zbog čega se kralj popa ponovno uspinje na glazbenim ljestvicama.

LAD Bible piše da su Jacksonovi albumi doživjeli skok na britanskim glazbenim ljestvicama otkad se emitirao dokumentarac. Tako je njegov album "Number Ones" trenutno u top 100 albuma na iTunesu, odnosno trenutno drži 87. mjesto.

I njegovi ostali albumi ("The Essential Michael Jackson", "Bad" i "Thriller") doživjeli su ponovnu popularnost te se popeli u top 200 najpopularnijih albuma prema iTunesu.

Ovo se događa i nakon što su neke radijske postaje u Kanadi, Australiji, Nizozemskoj te na Novom Zelandu odlučile bojkotirati Jacksonovu glazbu i to, kako su s nekih postaja tvrdili, zbog želja slušatelja.

Inače, najvjerniji fanovi Michaela Jacksona su u Velikoj Britaniji pokrenuli kampanju "MJ Innocent" pa se na javnom prijevozu sada mogu vidjeti plakati s natpisom: "Činjenice ne lažu. Ljudi lažu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara