New York Times hvali Matanićev film

Film "Volim te" nastao je u produkciji HTV-a, te kao televizijski film nikad nije igrao u kinima, već je vrhunac medijske pažnje dosegao prikazivanjem u večernjem programu Hrvatske televizije. Zato su kritike i zanimanje koje je film pobudio na Manhattanu još veće iznenađenje.

Kritičarka Jeannette Catsoulis Matanićev film opisala je kao turobnu dramu s neočekivano preciznom analizom pomanjkanja smisla u svemu.

Catsoulis hvali glavnog glumca Krešimira Mikića, koji ju neodoljivo podsjeća na Adriena Brodya, a svidjela joj se i fotografija filma, za koju je zaslužan Branko Linta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na jednostavan način film se bavi gubitkom cijele generacije, ali istovremeno govori o iskupljenju pojedinca", napisala je Catsoulis u svojoj kritici.

Film će uskoro krenuti u distribuciju na čitavom prostoru SAD-a, a postoje najave da bi Amerikanci uskoro mogli vidjeti i "Fine mrtve djevojke", film o lezbijskoj ljubavi u kojem igraju Nina Violić i Olga Pakalović. No, Dalibor Matanić ne živi na staroj slavi - početkom svibnja kreće snimanje njegovog novog filma "Kino Lika".

D. K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara