Nezadovoljstvo u Tri, dva, jedan - kuhaj: "Osjećam se zakinuto, ocjene su niske"

Nezadovoljstvo u Tri, dva, jedan - kuhaj: "Osjećam se zakinuto, ocjene su niske"
Screenshot: RTL

U UTORAK navečer kandidati su morali pripremati morske delicije što je za mnoge predstavljalo veliki problem, no ishod nije bio nimalo loš pa su Željka Klemenčić, Ivan Pažanin i Tomislav Špiček bili ugodno iznenađeni serviranim jelima.

Na početku emisije održana je utrka timova u kojoj su Dina i Franka te Marko i Renato morali otići po namirnice za cijeli svoj tim. Muški tim bio je nešto uspješniji u kupovini pa su donijeli više namirnica, dok se ženski tim morao snalaziti s manjkom glavnih namirnica.

"Riba je zahtjevna namirnica koju ne pripremamo često i tu smo najslabiji", komentirali su dečki, no uz prave savjete Ivana Pažanina uspjeli su prebroditi strah. Jednako kao i ženski tim kojima su smjernice Željke Klemenčić pomogle da od manjka namirnica naprave bogato predjelo i glavno jelo u 75 minuta. Iako su smatrali da riba nije za njih te da će danas svi imati loš dan, pokazalo se upravo suprotno.

"Bolje riblje burgere nisam nikada jeo", pohvalio je Špiček Anu i Katarinu koje su taj recept napravile na Željkin naputak pa su osvojile 20 bodova.

Bruno i Robert za predjelo su napravili pečeni kupus s umakom od sira te buzaru od dagnji za glavno jelo i time potpuno oduševili žiri.

"Predjelo je fenomenalno začinjeno, okusi bogati, mrak", kazala je Željka, a Tomek se nadovezao: "Predjelo je bomba".

"Kod njih je najbolji moment snalažljivosti kad iz ničega moraju napraviti nešto i tu se vidi da im mozak radi i svaka im čast", pohvalio ih je Pažanin i tako su dečki osvojili 24 boda.

Žiri je bio iznimno zadovoljan i ukusnim jelom Franke i Dine te su za svoje okruglice s oslićem dobile visokih 27 bodova.

"Toliko sam sretna što smo se uspjele vratiti na našu početnu poziciju", rekla je Franka koja vjeruje da će ponovno uhvatiti val dobrih ocjena.

Marko i Renato poslužili su žiriju čak dva glavna jela i predjelo, a oni su ih nagradili za trud.

"Bolju buzaru u životu nisam jeo", komentirao je Špiček pa nastavio: "Ali riba je isfiletirana kao da ste se s mačkom natezali", našalio se Tomek, a dečki su osvojili 21 bod.

"Rižot od lignji fantastičan, apsolutno pogođen, a riba u škartocu odlična i dobro začinjena", pohvalio je Pažanin Šteficu i Katicu koje su od žirija dobile 25 bodova.

Ivan i Ivan poslužili su crni rižoto od sipe i tatarski od brancina, a Željka je komentirala kako su joj oba jela jako dobra. Špičeku se nije svidjela obrada ribe u tatarskom, a Pažanin je bio jako zadovoljan s crnim rižotom pa su Ivan i Ivan zaradili 25 bodova. Karmen i Marina pripremale su soparnik za predjelo te rižot s bundevom i oslićem za glavno jelo. Iako im je oslić bio dobar, soparnik je bio veliko razočaranje žiriju pa su djevojke dobile 14 bodova.

"Ja nisam blag prema nikomu, kod mene je jednostavno. Ako je hrana dobra, dobit će dobru ocjenu. Ako je hrana za 1, onda ću im dati 1", rekao je iskreno Pažanin koji je djevojkama dao nisku trojku.

Niske ocjene dobili su Tomislav i Tomislav koji su pripremali jelo po izboru – hladnu roladu i pivski gulaš s palentom, ali nisu uspjeli zadovoljiti nepca žirija.

"Ja ih oštrije ocjenjujem jer su mogli kuhati što su htjeli, ali nisam zadovoljna s jelom. Za slobodnu temu može to i bolje", izjavila je Željka, a dečki su osvojili samo 11 bodova.

"Osjećam se zakinuto i ocjene su preniske. Iako imamo slobodu kuhanja i za to smo dobili pohvalu, ne osjećam se tako", priznao je Tomislav.

Na kraju večeri dečki su i dalje vodili djevojke za 15 bodova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara