Nezaposleni prorok za lakovjerne

KADA je Davor B. iz zadarske okolice ostao bez posla, prekvalificirao se, ni manje ni više, nego u "vidovnjaka", a novi mu je posao, kako sam tvrdi, krenuo i više nego dobro?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zanimljivo je da u zaleđu Zadra, uz prekvalificiranog Davora B., "čara" još nekoliko "vidovnjaka", koji lakovjernima za rastezljivu tarifu "proriču budućnost" i "skidaju uroke".

Na novom poslu, kako je izjavio novinarski Snježani Matešić iz Zadarskog Regionala, zaposlio je još tri "kvalificirana" pomoćnika. Njihov je posao da se raspitaju o osobi koja traži pomoć "vidovnjaka", osobito o ljudima s kojima je u svađi.

"Klijent je naprosto oduševljen što sve znamo o njemu", kaže "vidoviti" Davor. Pomoćnici noću klijentu u dvorište ubace smotuljak pun kostiju, kao znamenje da ga netko hoće ureći, a kad se poslije toga klijent pojavi sav u panici, Davor mu objašnjava da se radi o prokletstvu izazvanom "crnom magijom". Tada pristupa "skidanju uroka" što, naravno, "masno naplaćuje".

Moralnim si pitanjima previše ne razbija glavu: "Ma dajte, osigurao sam posao sebi i još trojici ljudi a tim bolesnicima koji posjećuju vidovnjake nije loše. Oni su uvjereni da smo im pomogli pa im dođemo kao nekakvi psihijatri." Ako vam firma ode u stečaj, javite se Davoru. Moguće je da "vidovnjak" treba još kojeg pomoćnika za lakovjerne?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara