Nije dobro: Optužbe o plagiranju odrazile se na Frankine šanse na kladionicama

Nije dobro: Optužbe o plagiranju odrazile se na Frankine šanse na kladionicama

Foto: Srećko Runtić/Šime Eskinja/Eurovision World 

OPTUŽBE o plagiranju odrazile su se na plasman Franke Batelić i pjesme Crazy na eurovizijskim kladionicama, i to, očekivano, negativno.

Franka je sredinom ožujka zauzimala 30. mjesto na Eurosong ljestvici na kojoj se nalaze ukupno 43 pjesme, no nakon toga je krenuo pad pa se Franka trenutno nalazi na 32. mjestu.

Otkad ju je Rumunj Guez optužio za plagiranje, Frankin plasman je stalno varirao između 31. i 33. mjesta.

Osim Guezove pjesme Ceea ce iubim, otkrilo se i da je Albanija skoro na Eurosongu završila s pjesmom veoma sličnoj onoj s kojom će Franka predstavljati Hrvatsku u Lisabonu

 

Iako su najprije tvrdili da se "vesele novim zanimljivim verzijama" te pjesme jer je "instrumentalna i karaoke verzija pjesme dostupna na svim javnim glazbenim platformama", hrvatski eurovizijski tim naknadno je priznao krivicu

"Žao mi je što je Franka postala žrtvom moje nepažnje i nespretnog događaja za koji nije niti znala, te je, razumljivo, ostala šokirana. Mjesecima zajedno radimo na pjesmi i jedan trenutak moje nepažnje je promijenio sve ono dobro što smo napravili. Znam da će ipak na eurovizijskoj pozornici Franka ostaviti cijelu sebe, to sam osjetio od prvog trena kad smo počeli raditi na pjesmi", stoji u priopćenju koje je Index ranije dobio od Denisa Mevlje, poznatog pod umjetničkim imenom Denzel Beats ili Denz.

"Pjesma Crazy u potpunosti je rađena isključivo za Eurosong i do prodaje nikako nije smjelo doći.
Nesporno je da je Guez kupio pjesmu Blame me s vrlo limitiranom licencom, no moram naglasiti i kako je rumunjski glazbenik prekršio dva članka ugovora o kupovini glazbenog materijala s Denzel Beatsom, radnjama na koje ugovorom nije imao pravo", dodao je Branimir Mihaljević.

Priča je obišla i svjetske medije pa je tako britanski Metro pisao o tome postoji li mogućnost da Franka bude eliminirana s Eurosonga.

>>>Oglasila se i Franka: "Nije mi bilo lako, ali svaki ožiljak je lekcija"<<<

>>>Splitski menadžer ljut na Frankin tim zbog optužbi o plagiranju: "Osramotili su Hrvatsku"<<<

>>>"Hrvati lažu, odjebite s Eurosonga": Rumunj objavio dokaz da je Frankina pjesma plagijat?<<<

>>>Bit će još sličnih pjesama: Frankin tim odgovorio na optužbe za plagiranje<<<

>>>Frankina pjesma za Eurosong je plagijat? Poslušajte pa procijenite<<<

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Franku Batelić i Eurosong, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tagove: Franka Batelić, Eurosong.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara