Nije izdao album od 2015., a svejedno je najplaćeniji glazbenik desetljeća

Nije izdao album od 2015., a svejedno je najplaćeniji glazbenik desetljeća
Foto: Instagram

OSIM svoje standardne liste najplaćenijih glazbenih zvijezda godine, Forbes je ove godine izbacio i listu najplaćenijih glazbenika desetljeća. Na vrhu se našao glazbenik koji je posljednji album izdao 2015., a na turneju nije otišao od kraja milenija. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Dre (@drdre) on

Radi se o hip-hop mogulu Dr Dreu. Procjenjuje se da je on u posljednjih deset godina zaradio nevjerojatnih 950 milijuna dolara. Većina njegovih prihoda došla je od 20-postotnog udjela u kompaniji Beats koja proizvodi slušalice, a koju je Apple 2014. kupio za tri milijarde dolara. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Na drugom mjestu se našla Taylor Swift s 825 milijuna dolara, a slijedi je Beyonce koja je zaradila 685 milijuna dolara. Za razliku od Dr Drea, obje su pjevačice prošlog desetljeća izdale nekoliko albuma i otišle na nekoliko turneja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Četvrti po zaradi je bend U2, najviše zahvaljujući svojoj turneji iz 2011., a zaradili su 675 milijuna dolara. Na petom mjestu je Diddy sa 605 milijuna. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diddy (@diddy) on

Uslijedili su Elton John (565 milijuna), Paul McCartney (535 milijuna), Katy Perry (530 milijuna) i Lady Gaga (500 milijuna). 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara