Nije jeo sol tri mjeseca, evo što mu se dogodilo

Nije jeo sol tri mjeseca, evo što mu se dogodilo
Foto: Times of India

NAKON što mu je preminuo otac, 24-godišnji event menadžer našao se na dnu i tada je odlučio raditi na sebi i promijeniti život nabolje.

Zahvaljujući predanosti i volji, Akash Banerjee izgubio je 40 kilograma u 10 mjeseci i uspio se transformirati iz debeljka u zdravog i sretnog mladog čovjeka.

Kad se našao na dnu, odlučio je promijeniti navike, prije svega prehrambene. Počeo je za doručak jesti jaja, za ručak kuhanu piletinu, a za večeru proteinski shake. U "danima za varanje" jeo je tjesteninu, piletinu s roštilja i slaninu. 

No u njegovoj transformaciji, tvrdi, pomoglo mu je i to što se ostavio soli na tri mjeseca, a i danas je izbjegava jednom tjedno, piše Times of India. 

Osim toga vježbao je gotovo svaki dan, dva seta po 40 minuta kardio vježbi. U više navrata poželio je odustati. "Potpuno sam prestao jesti svoju omiljenu hranu, koja uključuje pomfrit i rižu. Bila je to velika žrtva, ali zaista je vrijedilo", rekao je.

Na svom putu do optimalne težine zaključio je i kako je "psihička snaga puno važnije od fizičke".

Inače, sol je neophodna za mnoge fiziološke procese u tijelu i bez nje se ne može dugo živjeti. Ipak, ljudske dnevne potrebe za kuhinjskom soli iznose oko 5 grama, a današnjim načinom života u tijelo unosimo i nekoliko puta više.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara