"Nije više mogao": Aviciijeva obitelj potvrdila da se ubio?

"Nije više mogao": Aviciijeva obitelj potvrdila da se ubio?

Foto: Instagram

OBITELJ švedskog DJ-a Tima Berglinga poznatijeg kao Avicii u svom je priopćenju navela da on "više nije mogao i želio je mir", zbog čega svjetski mediji sad nagađaju da je počinio samoubojstvo.

Tijelo 28-godišnjeg DJ-a pronađeno je u Muscatu u Omanu prošlog petka popodne, a dosad se o uzroku smrti nije govorilo. Mnogi su zaključili da je umro zbog zdravstvenih problema koji su ga godinama mučili, no izjave njegovih roditelja bacaju novo svjetlo na njegovu smrt.

"Tim nije bio stvoren za mašineriju u kojoj je završio", izjavili su njegovi roditelji.

Berglingov glasnogovornik odbio je potvrditi nagađanja da se DJ ubio.

"Naš voljeni Tim bio je istraživač, krhka umjetnička duša koja se uvijek borila s velikim egzistencijalnim pitanjima. Bio je perfekcionist koji je putovao i naporno radio tempom koji je izazivao snažan stres. Kad je prestao ići na turneje, htio je naći ravnotežu u životu, osjećati se dobro i baviti se onim što je najviše volio, glazbom. Mučio se s mislima o značenju, životu i sreći. Više nije mogao. Želio je mir. Tim nije bio stvoren za mašineriju u kojoj je završio, bio je osjetljiv dečko koji je volio svoje fanove, no mrzio je pozornost. Time, zauvijek ćemo te voljeti i nedostajat ćeš nam. Ono tko si bio i tvoja glazba zauvijek će čuvati uspomenu na tebe. Volimo te, tvoja obitelj", stoji u priopćenju obitelji.

Policija u Omanu službene izjave o slučaju ne daje, no AFP je od anonimnog izvora doznao da su obavljene dvije obdukcije.

"Provedene su dvije obdukcije, jedna jučer i jedna danas, i sa sigurnošću možemo potvrditi da ne postoje kriminalne sumnje", rekao je izvor iz policije za AFP.

Izvor je dodao i kako policija, iako ima "sve informacije o smrti i ovom incidentu", neće davati nikakve službene izjave o slučaju.

Dokumentarac Avicii: True Stories iz listopada 2017. bacio je novo svjetlo na pritisak koji je vršen na njega. Jedne godine je imao čak 320 koncerata. Avicii je upozoravao svoje menadžere u više navrata da će umrijeti ako ne prestane nastupati na iscrpljujućim turnejama.

"Uvijek sam bio otvoren s ljudima s kojima sam radio i svima koji me poznaju. Svi znaju da imam problema s tjeskobom i da se trudim, ali teško je. Nisam očekivao da će me ovako tjerati na gaže pogotovo kad znaju kako se osjećam", rekao je DJ dugogodišnjem prijatelju Levanu Tsikurishviliju koji je snimao cijeli film.

Nakon njegove smrti dokumentarac je uklonjen s Netflixa.

Jedna od snimaka koje su isplivale prikazivala je Aviciija u jednoj australskoj bolnici. Zbog bolesne jetre pozlilo mu je usred turneje te su ga u bolnici nakljukali lijekovima protiv bolova od kojih je jedva stajao na nogama.

"Rekao sam im da više nisam sposoban svirati, da ću umrijeti, da će me ubiti i da sam ovo rekao već tisuću puta", rekao je Avicii Levanu.

>>>Bivša objavila Aviciijeve privatne fotke, fanovi je napali: "Uništila si ga, zbog tebe je pio"<<<

>>>Bivša cura se oprostila od Aviciija na Instagramu pa je njegovi fanovi počeli brutalno vrijeđati<<<

Nije smio ni jesti ni piti dok oteklina na jetri ne splasne pa je nekoliko dana pio samo lijekove. Bez obzira na svoje katastrofalno stanje, odmah sljedeći dan se vratio na turneju. Na snimci se vidi da je tijekom vožnje jedva držao oči otvorene.

>>>Avicii je viđen s čašom alkoholnog pića dan prije smrti?<<<

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara