Nije želio na fakultet: Zarađuje 200.000 dolara godišnje, sad kreće po milijune

Nije želio na fakultet: Zarađuje 200.000 dolara godišnje, sad kreće po milijune
Foto: Instagram

TIINEJDŽER iz Philadelphije zarađuje oko 200.000 dolara godišnje igrajući videoigru Fortnite, piše Mirror. Alex Benabe (19) redovito igra između 12 i 24 sata, a jednom prilikom je uživo prenosio sebe kako igra 37 sati bez prestanka, pauzirajući jedino prilikom odlaska u toalet.

U prosjeku, Alex igra desetak sati dnevno u očevoj garaži, koja je pretvorena u visokotehnološki igrački centar koji sadrži opremu vrijednu 50.000 dolara. Njegova igra je Fortnite Battle Royale - 100 igrača suočava se u borbi na smrt u kojoj samo jedan pobjeđuje. Ovaj uspješni tinejdžer spreman je da se u lipnju natječe na Svjetskom kupu Fornite, turniru s nagradnim fondom od 30 milijuna dolara.

Alex, koji se preko interneta zove Destroy, kaže da je oduvijek znao da želi biti profesionalni gejmer.

"Igram igrice od svoje sedme godine. Da budem iskren, nisam imao plan B. Znao sam da ne želim ići na fakultet ni pronaći posao. Prva igra koju sam igrao bila je Call of Duty: Modern Warfare. Prvi sam novac zaradio s 13 godina. Moja karijera zaista je započela u 18. godini. U to vrijeme sam zarađivao između 40 i 50 tisuća dolara godišnje.

Sada zarađuje nevjerojatnih 10-12 tisuća dolara mjesečno na Twitchu, najboljoj platformi za izravan prijenos videoigara. Također je zaradio dosta novca od igranja pred publikom na stadionima, kao i ugovora sa softverskom tvrtkom Epic Games.

"Prošle godine zaradio sam oko 60.000 dolara od Epic Gamesa zbog dobrih rezultata na određenim turnirima", kaže Alex, koji ima unosan ugovor i s profesionalnom Esports organizacijom Luminosity Gaming.

"Nažalost, zbog poslovne politike ove organizacije, ne smijem objaviti koliko zarađujem, ali i njihova ponuda bila je jako agresivna", dodao je.

Alexov otac i menadžer, Manny Benabe (41), kaže da njegov bogati sin štedi sav novac koji zaradi. No, nedavno je potrošio oko 50.000 dolara pretvarajući garažu u visokotehnološki centar za igranje.

"Kada igrate na ovoj razini, vrhunska je oprema nužan trošak. Najviše igram Fortnite, ali želim se razviti i u drugim igrama. Želim i razviti svoj brend i izrađivati YouTube videozapise, kao i blogove. Kada dođe vrijeme za nove igre, odabrat ću one koje moji fanovi vole.

Nije sve, ipak, u zabavi i igri. Da bi održao formu i ostao konkurentan, Alex se mora pridržavati i strogog rasporeda.

"Igram svakog dana najmanje osam sati. Katkad igram i 12. U prosjeku, rekao bih da igram 10 sati, a rekord mi je 37 sati bez prekida. Jedem pred kamerama, a jedina stanka mi je odlazak u toalet. Dogodi mi se da me bole leđa. Trudim se biti fizički aktivan i u formi kako bih se izborio sa stresom sjedenja u stolici po cijeli dan. Idem u teretanu četiri do pet puta tjedno, imam i osobnog trenera. Pomaže mi i na mentalnom planu", kaže Alex.

Alex tvrdi da mu je održavanje discipline kroz igranje i treniranje pomoglo kontrolirati hiperaktivni poremećaj deficita pažnje (ADHD).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara