Niles iz "Frasiera" odlazi iz serije?

DAVID Hyde Pierce, koji već 11 godina glumi snobovskog psihijatra Nilesa Cranea u seriji "Frasier", najavio je da će iduća sezona biti posljednja u kojoj će on tumačiti taj lik.

"Napuštam Nilesa", rekao je Pierce u intervjuu kojim je promovirao svoj novi film "Down With Love", romantičnu komediju koja je u utorak imala premijeru na filmskom festivalu Tribeca.

"Postoje naznake da će serija završiti nakon sezone koja dolazi", rekao je Pierce. "Rekli su nam da ćemo vjerojatno snimati još jednu sezonu i to će biti kraj. Svima nam je žao što će se to dogoditi jer svi volimo Frasiera i želimo da serija završi u stilu", dodao je on.

Gledanost serije je, nakon niza uspješnih godina, prošle sezone pala. U 11 godina serija je osvojila 31 nagradu Emmy i 96 nominacija. Pierce je za svoju ulogu osvojio tri Emmyja.

Predstavnici NBC-a izjavili su da još nije donesena odluka o tome hoće li se serija nastaviti snimati nakon iduće sezone. Njihov trogodišnji ugovor s producentom, Paramount Network Television, istječe u svibnju 2004.

Pierce, koji je više od desetljeća glumio neurotičnog brata Kelseyja Grammera (Frasiera iz naslova serije) pojavljuje se u sporednoj, komičnoj ulozi s Ewanom McGregorom u filmu "Down with Love". U tom filmu glumi Renee Zellweger. To je hommage filmovima iz šezdesetih u kojima su glumili Doris Day i Rock Hudson.

Uloga izdavača časopisa za muškarce u tom filmu njegov je pokušaj da se makne od lika napetog Nilesa.

"Znam što znači glumiti tako dugo jedan televizijski lik i znam da se neću samo tako moći prebaciti u novi lik, a da publika olako prihvati", rekao je Pierce, koji bi se volio vratiti i na newyorške kazališne pozornice.

"Prelazak s lika na lik radit ću postupno, iako mi prijatelji najčešće predlažu da glumim psihotičnog serijskog ubojicu", kaže Pierce.

(Hina) ag bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara