Nina Kraljić o novim optužbama: "Ako je moj Lighthouse plagijat, onda je svaka pjesma plagijat"

Nina Kraljić o novim optužbama: "Ako je moj Lighthouse plagijat, onda je svaka pjesma plagijat"

Foto: Press

NINA KRALJIĆ sinoć je gostovala u emisiji Novi dan N1 televizije, a to je bila prilika i da se osvrne na optužbe da je njena pjesma Lighthouse, kojom će predstavljati Hrvatsku na predstojećem Eurosongu, zapravo plagijat.

Lighthouse naime pomalo sliči na švedski hit Uncover pjevačice Zare Larsson, što je bilo dovoljno da pojedinci optuže Ninu da je ukrala čitavu pjesmu. Njoj je pak čitav "skandal" smiješan.

"Haha... Da, naravno, došla je do mene ta vijest. Smiješno mi je jer možemo onda reći da je svaka pjesma plagijat ako ćemo uspoređivati po jednoj tonskoj frekvenciji. Meni je to apsurd i smiješno i opet bih rekla da je to jedna negativna energija koja je nepotrebna. Trebamo se koncentrirati da budemo što bolji u prezentiranju Hrvatske", rekla je Nina za N1.

Također, dodala je i da postoji verzija pjesme na hrvatskom jeziku, no engleska varijanta naprosto bolje zvuči. Nina se također dotakla i optužbi Hrvatskog društva skladatelja.

"Generalno, oni imaju pravo na svoje mišljenje makar mislim da je većina Hrvatske izrazila da se s njima ne slaže. Ja sam svoj stav jasno izrazila i rekla. Naši kantautori su drugima slali pjesme, tada to nije bio problem. Naši predstavnici su i prije pjevali na engleskom ni to nije bio problem. Ne vidim zašto sada postoji problem", zaključila je pjevačica.

Autori glazbe i teksta pjesme koju će Nina otpjevati na Eurosongu su austrijski duo Andreas Grass i Nikola Paryla, koji djeluju pod zajedničkim imenom POPMACHÉ. Glazbeni producent je Thorsten Brötzmann, a Lighthouse je prva hrvatska pjesma posljednjih godina kojoj kladionice predviđaju konkretniji uspjeh.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara