Nina Violić: Na mene je dignuta zastrašujuća hajka. Prijete mi progonom, smrću, silovanjem

Nina Violić: Na mene je dignuta zastrašujuća hajka. Prijete mi progonom, smrću, silovanjem

Foto: Facebook

GLUMICA Nina Violić otvorila je pravu Pandorinu kutiju. Nakon njezinog statusa na Facebooku u kojoj je prozvala ministre i političku situaciju u zemlji koja utječe na sve one koji žive u Hrvatskoj, sada je objavila i novi status u kojem je otkrila kako je dobila prijetnje.

S Nininom željom da je pismo objavi u cijelosti, mi ga tako i prenosimo:

"Prije dva dana napisala sam na svom zidu na Facebooku kako se osjećam. U nepunih 40 sati na mene i moje dijete dignuta je zastrašujuća hajka. Prijete mi progonom, smrću, silovanjem....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molim sve one koji su, bez mog dopuštenja, objavili to pismo da objave i ovo, jer ne želim da preko mene dižete bune i zveckate oružjem. Prostor moje borbe nisu ni društvene mreže ni mediji. Više od 20 godina prostor moje borbe je gluma i u tom prostoru uvijek sam bila spremna na sve. Pokušavala sam mijenjati stvari i uspijevala ponekad. Osobna sloboda je ono čime sam se bavila i bavit ću se zauvijek.

Sloboda u glavi, sloboda od onoga što su me naučili, sloboda od onoga čime me straše. Zalažem se i zalagat ću se za neovisnost kulture od politike bez obzira tko je na tronu. Ne zanimaju me oni, zanima me istina. Drugačija, neprilagođena, odbačena, hrabra, plemenita, velikodušna. Borim se i borit ću se protiv tradicionalističke i baštinske umjetnosti, zato sto je mrtva i nema odnosa s vremenom u kojem živimo. Ne podnosim nacionalizam, fašizam i povraća mi se od svih vrsta patriotizama. Gnušam se diktature i jednoumlja. Ne pristajem na podjele desno i lijevo i zauvijek ću se sprdati s ljudima kojima svijet tu počinje i završava.

Zato vas molim da me ostavite na miru. Ne pripadam svijetu za koji se vi borite. Slobodna sam od vašeg jada i gluposti i znam da nisam usamljena u tome. Brine me ono što je, u posljednjih nekoliko sati, moje benigno pisamce izazvalo. Ne mogu vjerovat da se to pismo smatra hrabrošću. Ne želim ni pomislit da se bojimo reći ono sto osjećamo. I ne pristajem na društvo u kojem je to podvig".

Unatoč onima koji joj prijete, više je onih koji su joj dali podršku. Od brojnih kolega, pa sve građana koji su se prepoznali u njezinim riječima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara