Nissan sprema limuzinski GT-R

Nissan sprema limuzinski GT-R

VEĆ su se ranije znala čuti nagađanja kako bi Nissan pod Infinitijevom značkom mogao ponuditi limuzinski GT-R, a sada je navodno određena motorizacija.

Riječ je naime o automobilu koji bi se smjestio u segment tzv. coupe limuzina, odnosno coupea s četvorim vratima, kojem između ostalog pripada i Mercedesov CLS, začetnik istog. Ranije smo mogli čuti glasine kako se vode ispitivanja isplativosti ovog projekta, a sada stižu insajderske informacije kako je rad na ovom automobilu već započeo te kako dolazak novog modela na tržište možemo očekivati u prvoj polovici 2011.

Od tehničkih detalja poznato je kako će se Infinitijeva limuzina temeljiti na modificiranoj GT-R-ovoj platformi pod nazivom PM, a uz duži međuosovinski razmak karakterizirat će ju i nešto mekše podešeni ovjes, kako i doliči luksuznoj limuzini. Također, novi će model preuzet i ponešto modificirani 6-stupanjski mjenjač s dvije spojke te GT-R-ov pogon na sva četiri kotača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane dvojac ipak neće dijeliti motorizaciju.

Naime, umjesto GT-R-ovog bi-turbo V6 motora snage 480KS (353 kW), Infinitijevu će limuzinu pokretati 5,0-litreni V8 iz SUV-a FX50, koji će razvijati snagu od 390 KS (287 kW). U skladu s tim i dalje se očekuju zavidne performanse, odnosno novi bi Infiniti trebao ubrzavati od 0 do 100 km/h za oko 5 sekundi i dostizati najveću brzinu od 270 km/h.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara