Ništa od Zabranjenog pušenja u Mostaru? Sejo Sexon: Nisam Hrvat po mjeri Čovića

Ništa od Zabranjenog pušenja u Mostaru? Sejo Sexon: Nisam Hrvat po mjeri Čovića
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

ORGANIZATORI dočeka Nove godine u Mostaru odbacili su navode da bi u tom gradu mogao biti otkazan nastup benda Zabranjeno pušenje nakon što je frontmen te grupe Sejo Sekson (Davor Sučić) izjavio kako je Željko Komšić bio njegov izbor, dok najveći broj Hrvata u toj zemlji prosvjeduje smatrajući da su ga većinski birali Bošnjaci.

"Za doček Nove godine u Mostaru nastupit će S.A.R.S., Zabranjeno pušenje, DJ ROOF AW i Dobre vibracije, kako je i planirano", naveli su iz organizacijskog tima dočeka Nove godine u Mostaru.

Pojasnili su kako nitko nije vršio pritiske na organizatore da otkažu nastup Zabranjenog pušenja. U izjavi za medije u Mostaru iz ovoga benda poručili su da dolaze nastupiti u Mostar. "Dolazimo svirati i zabaviti ljude'', rekli su za portal Bljesak iz benda.

Nekoliko medija u Mostaru objavilo je kako će biti zabranjen nastup Zabranjenog pušenja, a u cijelu raspravu se uključila i stranka Demokratska fronta Željka Komšića.

U priopćenju objavljenom u subotu, osudili su navodne ''staljinističko - komunističke metode pritisaka na skupinu Zabranjeno pušenje od strane promotora politike Udruženog zločinačkog poduhvata''.

"Ukoliko skupini Zabranjeno pušenje bude zabranjeno održavanje koncerta, i to uslijed pritisaka od strane totalitarne manjine, i ukoliko ta totalitarna manjina u konačnici uspije odnijeti pobjedu nad voljom većine građana Grada Mostara, bit će to poraz cjelokupnog društva", navodi Demokratska fronta.

Davor Sučić, frontmen Zabranjenog pušenja kojem je Sejo Sekson umjetničko ime, u nedavnom intervju za Oslobođenje izjavio je da je Komšić njegov izbor te da on ''nije Hrvat po mjeri za Dragana Čovića''. No ustvrdio je i da razumije frustracije Hrvate u BiH nakon posljednjih izbora, zbog čega se zauzeo i za izmjenu Daytonskog mirovnog sporazuma. 

U Mostaru je nedugo nakon izbora organiziran veliki prosvjed na kojem je bilo oko 10.000 Hrvata koji su prosvjedovali jer smatraju da je Komšić izabran glasovima Bošnjaka, dok je u 25 općina i pet županija proglašen nepoželjnom osobom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara