Njemačka umjetnica će na pozornici popušiti pepeo Kurta Cobaina

Njemačka umjetnica će na pozornici popušiti pepeo Kurta Cobaina

PRIJE nekoliko mjeseci u kuću Courtney Love upao je provalnik koji je pokrao većinu vrijednih stvari, uključujući i medvjedića u kojemu je Love skrivala urnu s pepelom Kurta Cobaina. Ukradeni pepeo je nekako došao u posjed njemačke umjetnice Natasche Stellmach koja ga, pak, namjerava zarolati u joint i popušiti ga u sklopu jednog od svojih performansa.

Ekscentrična umjetnica 11. listopada u Berlinu namjerava sjesti na pozornicu Wagner + Partner muzeja i u sklopu izložbe "Set Me Free" zapaliti joint s Kurtovim pepelom i na taj ga način osloboditi kako bi on konačno mogao dostići nirvanu. U izjavi, Natascha Stellmach potvrdila je da se pepeo sada nalazi u njezinom posjedu, međutim nije željela otkriti detalje o tome kako ga je dobila, samo je napomenula da ga je dobila sasvim legalno. "Kurt će napokon biti oslobođen", najavila je umjetnica svoj krajnje neobičan nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, grad Seattle, u kojemu je Kurt živio, u narednih nekoliko mjeseci namjerava izgraditi komemoracijski park. "Aspekti njegovog života jako su slični onima preminulog Kurta", objasnio je inicijator projekta i osobni angažman i povezanost s Kurtom.

K.H.
Foto: Getty/Gulliver Images

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara