Njujorški tjedan mode: Marc Jacobs zatvorio manekenke u veliku kutiju

Njujorški tjedan mode: Marc Jacobs zatvorio manekenke u veliku kutiju

Tekst: N.Š.
Foto: AFP

MODNI kritičari, puni su hvale za reviju njujoršku reviju jednog od najutjecajnijih dizajnera današnjice - Marca Jacobsa. Slavni je kreator zatvorio svoje modele u ogromnu kutiju, na modnoj pisti te ju je zamotao smeđim papirom. Kad ga je strgnuo, show je mogao početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritičari smatraju da je Jacobs svojim kreacijama potpuno promijenio prevladavajući ugođaj na New York Fashion Weeku. Njegovi modeli šetali su pistom u elegantnim, sofisticiranim kreacijama koje su odisale ženstvenošću. Zagasiti tonovi i čiste linije nešto su sasvim drukčije od ostalih revija na kojima su prevladavale zlatne i srebrne tkanine. Zac Posen, Carolina Herrera i Rachel Roy samo su neki čije su kreacije imale metalni sjaj.

Jacobs se odmaknuo od svojih dosadašnjih kolekcija inspiriranih živahnim osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Potvrdio je trend dugih suknji koje se sve češće viđaju na revijama. "Bile su prekrasne, to je bila prava odjeća koja je vrlo lijepo napravljena", rekla je nakon revije Joe Zoe, kreativna direktorica časopisa Elle.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara