Nokti za pokazivanje

Nokti za pokazivanje

IAKO mnogi ne posvećuju dovoljnu pažnju svojim noktima, oni o nekoj osobi govore više nego što se uobičajeno misli. Zbog toga je manikura i njega noktiju ne samo poželjna, nego i obvezna. Osnove njege sigurno već znate, ali znate li da oblik noktiju trebate kreirati prema obliku ruku i prstiju, recimo kao što sunčane naočale birate prema obliku lica.

Kod izbora boje lakova vrijedi općenito pravilo - tamne boje izdužuju nokte, a svjetlije ih čine vizualno kraćima i neutralnijima. Ali ipak, na previše kratke nokte, posebno ukoliko ih grizete nemojte nanositi tamne i uočljive lakove, jer oni ih neće izdužiti, nego naprotiv, izgledat će neuredno, poput onih na trogodišnjoj klinci koja se igrala maminom kozmetikom.

Neujednačeni nokti

Ukoliko nikako ne uspijevate pravilno uobličiti nokte dojam možete popraviti izborom laka za nokte. Bitno je da nije jednolične boje, trebao bi se presijavati, svjetlucati ili biti sa šljokicama.

Kratki i široki prsti

Ako su vam prsti kratki i široki, noktima biste ih trebali izdužiti. Neka vam nokti budu ovalnog oblika i što duži. Koristite neutralne boje lakova, poželjno pastelne nijanse, koje se neće isticati i kojima ćete vizualno produžiti prste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uski prsti

Uskim prstima izgled možete popraviti noktima četvrtastog oblika. U ovom slučaju nikako nemojte nokte uređivati u špic jer ćete izgledati poput vještica iz bajke. S bojama možete eksperimentirati.

Dugi i široki prsti

Uz krupne prste nokti bi trebali biti srednje dužine. Oblik nije toliko bitan koliko je bitno da nokti ne budu ni predugački, ni prekratki. Jer će vam s kraćima ruka izgledati poput muške, a s predugim također nećete popraviti dojam. Potrudite izabrati i neutralne lakove za nokte.

U fotogaleriji pogledajte kakve nokte imaju zvijezde.

N.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara