Nova domaća aplikacija u nekoliko je dana postala hit. Evo o čemu je riječ

Nova domaća aplikacija u nekoliko je dana postala hit. Evo o čemu je riječ
Foto: Press

ERSTE banka ovog je tjedna lansirala KEKS Pay, možda i najuzbudljiviju domaću fintech inovaciju do sada. KEKS Pay je u samo nekoliko dana postao ozbiljan hit te je na vrhu liste najskidanijih domaćih aplikacija iz područja financija.

KEKS Pay je aplikacija koja potpuno pojednostavljuje svakodnevne male transakcije među grupama prijatelja, članovima obitelji, kolegama na poslu ili, naprosto, između bilo koja dva pojedinca. Služi za skupljanje novca, primjerice, za rođendanske darove ili zajednička putovanja te razračunavanje nakon zajedničkog ručka u restoranu ili kave s kolegama. Korisnici unutar aplikacije mogu organizirati grupe, nalik na grupne chatove, i unutar njih međusobno si slati novac, do dnevnog limita od 1000 kuna.

Aplikacija ima bezbroj potencijalnih primjena. Korisnicima omogućava da novac šalju jednako jednostavno kao što šalju SMS poruku jer funkcionira na bazi telefonskih brojeva, a ne IBAN-ova. Od korisnika se traži da samo jednom unese vlastiti IBAN i od njega se ni u jednom trenutku ne traži da upisuje tuđe brojeve računa, tako da se novac nakon registracije šalje sasvim lako i jednostavno. Roditelji njome mogu slati novac djeci koja studiraju u dalekom gradu, partneri se mogu razračunati nakon nedjeljnog šopinga i slično, sve s nekoliko dodira po zaslonu pametnog telefona.

Aplikacija je potpuno besplatna za korištenje, na transakcije se ne uzima nikakva provizija, a bez ikakvih ograničenja mogu je koristiti klijenti svih banaka.

KEKS Pay kreirao je poseban developerski tim unutar Erste banke koji funkcionira kao interni startup, a razvoj aplikacije trajao je malo više od dvije godine. Dejan Donev, voditelj tima koji ju je kreirao, ističe da u svijetu postoje slične aplikacije, ali ni jedna druga nije obuhvatila segment grupnih transakcija.

"Drugačijima nas čini ta jednostavnost, nekonvencionalni pristup te mogućnost dijeljenja slika i GIF-ova
unutar aplikacije", pojašnjava Dejan Donev.

KEKS Pay za Android dostupan je u Google Play trgovini, a inačica za iOS u iTunes App Storeu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;