Nova ekranizacija "Zvonara crkve Notre Dame" 2004.

ANIMIRANI film studija Disney ´Zvonar crkve Notre Dame´, koji je u Berlinu uprizoren kao kazališni mjuzikl, iduće će godine doživjeti svoju treću televizijsku verziju.

Redatelj Jeff Bleckner je za Web stranicu Playbill On-Line izjavio da bi produkcija te klasične priče Victora Hugoa trebala početi početkom 2004. godine, a za televizijsku verziju bit će upotrebljena filmska glazba koju su skladali Alan Menken i Stephen Schwartz.

Film će producirati Craig Zadana i Neil Meron, koji su za Disney producirali i ´Music Mana´, ´Annie´ te ´Pepeljugu´, dok će scenarij napisati Sally Robinson i Bleckner.

Bleckner je kazao da su on i Robinson vidjeli berlinsku produkciju ´Zvonara´, koja je na pozornici Glazbenog teatra prikazivana pune tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom 1998. godine planirano je dovođenje predstave i na Broadway, u režiji Jamesa Lapinea, ali je taj projekt napušten u korist televizijskog mjuzikla.

Prethodna televizijska ekranizacija romana Victora Hugoa o izobličenom čovjeku, koji žudi za time da upozna svijet izvan crkvenog tornja u kojem živi, i koji se zaljubljuje u ciganku, bio je animirani uradak Kirka Wisea i Garryja Trousdalea iz 1996. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara