Nova komedija Jima Carreyja nadmašila "Matrix"

Nova komedija Jima Carreyja nadmašila "Matrix"
NOVA komedija Jima Carreya "Bruce Almighty" (Svemogući Bruce) svrgnula je film "Matrix Reloaded" s prvog mjesta po zaradi na američkim kinoblagajnama, čime je postavila rekord među komedijama koje nisu snimane u nastavcima.

Prema podacima objavljenima u nedjelju, "Bruce Almighty" je tijekom produženog vikenda, u prva tri dana američkog blagdana Dan Palih, zaradio 70,5 milijuna dolara.

Znanstveno-fantastični film s Keanuom Reevesom "Matrix Reloaded" pao je na drugo mjesto sa zaradom od 37,2 milijuna dolara.

Filmski studiji još nisu objavili podatke za druge filmove, jer su čekali ponedjeljak kako bi dali zaradu za sva četiri dana blagdana.

U filmu "Bruce Almighty", u koji je uložen 81 milijun dolara, Carrey glumi razočaranog televizijskog novinara kojem Bog (Morgan Freeman) podari nadnaravne moći.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijašnji najbolji rezultat na kinoblagajnama Carrey je postigao 2000., s filmom "Kako je Grinch ukrao Božić", koji je također oborio rekord za komedije koje nisu snimane u nastavcima (u tri dana zaradio je 55,1 milijuna dolara).

Najbolje otvaranje među komedijama ikad imao je film "Austin Powers in Goldmember" iz 2002. sa 73,1 milijunom dolara.

Universal predviđa da će za protekla četiri dana "Bruce Almighty" imati zaradu od 86,1 milijun dolara, čime će postati drugi film po zaradi na vikend kad pada Dan Palih. Prvi je "Izgubljeni svijet: Jurski park" iz 1997. s 90,2 milijuna dolara.
U međuvremenu, "Matrix Reloaded" u 11 dana zaradio je 201,1 milijun dolara, uključivši i projekcije na pretpremijeri. Rekord najbrže zarade drži "Spider-Man" iz 2002., koji je do tog iznosa došao za samo devet dana.

Već u petak, na deveti dan prikazivanja, novi nastavak "Matrixa" nadmašio je svojeg prethodnika iz 1999., koji je ukupno zaradio 171 milijun dolara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara