Novi Bond na snimanju ostao bez zuba

IAKO je zaključen casting te nakon četverogodišnje pauze započelo snimanje "Casina Royale", najnovijeg filma u seriji o britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu, nedaće s kojima se susreću producenti izgleda još nisu završile.

Barem se takav dojam može steći nakon navoda u britanskom listu "Sunday Mirror" kako je Daniel Craig, 37-godišnji glumac koji debitira kao nova inkarnacija slavnog agenta, doživio nesreću već na snimanju jedne od svojih prvih scena.

Craig je snimao scenu u kojoj se Bond prima udarac u glavu od strane jednog od negativaca.

Kamerman je ispočetka mislio kako ju je Craig savršeno odglumio bol nakon primitka udarca, sve dok se nije ispostavilo kako umjesto simuliranog slučajno primio pravi udarac od strane kaskadera, te da su mu pri tome izbijena dva zuba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To otkriće je kod režisera Martina Campbella i producentice Barbare Broccoli izazvalo paniku. U Pragu, gdje se snimala scena, ispostavilo se da nijedan zubar nije u stanju napraviti protezu koja bi omogućila Craigu da nastavi snimanje u zadanom roku. Zbog toga je iz Londona morao doletiti dr. Rod McNeill, Craigov osobni zubar, koji je protezu napravio brzo i efikasno, te svoju uslugu naplatio s popustom, s obzirom da mu je glumac osobni prijatelj.

Taj će incident svakako dati novu municiju kritičarima koji drže kako Craig nije baš najbolji izbor za tumača uloge macho-agenta, s obzirom na svoje izjave o tome da se grozi oružja i nasilja, te da je bio nasmrt "preplašen" kada je, radi pripreme za ulogu, prošao minimalnu obuku u britanskom vojnom logoru.

Usporedbe radi, Sean Connery, kojeg mnogi drže najboljim tumačem Bondove uloge, nije zazirao od ne-gandijevskih rješenja za probleme u stvarnom životu, pa je tako u legendu ušlo i njegovo premlaćivanje Johnnyja Stompanata, jednog od najpoznatijih mafijaša u Los Angelesu krajem 1950-ih.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara