Novi cirkus u Zagrebu - sprema se festival

U ZAGREBU se, u organizaciji Male performerske scene, od 10. do 18. studenoga održava Festival novog cirkusa.

Ovaj događaj neosporno zanimljivog konceptualnog usmjerenja u četvrtak u Zagrebačkom kazalištu lutaka otvara finska predstava "Odotustila" (Ville Walo i Kalle Hakkarainen). Dvojac koji europski kazališni kritičari nazivaju nositeljima "najboljeg novog cirkusa europskog sjevera" u Zagreb dolazi s predstavom koja tematizira ljudsko čekanje.

Predstava "Odotustila" nesvakidašnji je spoj videoprojekcija i stvarnosti koja se odvija ispred projekcijskog platna. Dvije se realnosti međusobno miješaju, začinjene manipulacijom objektima, optičkim iluzijama, novim oblicima žongliranja...

Mjesečarska atmosfera zbiva se na sceni koja je kombinacija kolodvorske čekaonice i filmske mašinerije koja manipulira vremenom.

Nakon uspješnih gostovanja na finskim, njemačkim, španjolskim, brazilskim i francuskim festivalima, predstavi "Odotustila" sad će moći svjedočiti i domaća publika, na prvom međunarodnom Festivalu novog cirkusa.

Festival u nastavku donosi predstave iz Velike Britanije i Francuske, ali i dvije s domaćim autorskim rukopisom (splitska skupina Hram i zadarski ekvilibrist Antun Juraj Gracin), radionice, partyje, te projekciju filma o 24 francuske kompanije novog cirkusa.

Ulaznice su puštene u prodaju i moguće ih je nabaviti u Klubu Studentskog centra (Savska 25), koji je i partner festivala. Komplet ulaznica za sve festivalske sadržaje stoji 180 kuna, a cijeli program dostupan je na stranicama www.cirkus.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara