Novi dizajni štreberskih tetovaža: Tijela puna jednadžbi i logaritama

Tekst: I.M.L.
Foto: JLP

HEBREJSKE, indijske ili kineske tetovaže su jako su popularne u posljednje vrijeme, kako među običnim smrtnicima, tako i među svjetski poznatim osobama. Amy Winehouse, Drew Barrymore, Megan Fox, Jessica Alba, Lindsay Lohan, Christina Ricci, Tommy Lee, Johnny Depp, Christina Aguilera, Angelina Jolie i mnoge druge zvijezde oslikale su svoja tijela i svoje tetovaže s ponosom pokazuju. Premda je poznat od davnina, ovaj trend je poseban zamah doživio u zadnjim desetljećima i ima važnu ulogu u formiranju moderne popularne kulture. Tetovaže se više ne poistovjećuju s krupnim, nabildanim muškarcima. Danas ih imaju svi: muškarci, žene, rock zvijezde, sportaši, supermodeli pa čak i štreberi.

Tetovaže čuvaju od zla i donose sreću

Kako bi svaki ovaj ukras za tijelo trebao biti odraz individualnosti, dizajni su raznoliki i postoji ponuda za sve. Tako su na londonskoj tattoo konvenciji umjetnici i majstori iz cijeloga svijeta predstavili najnovije trendove, a među njima su se našli i dizajni tetovaža za štrebere. Računalni simboli, logaritmi, jednadžbe, molekule i brojni drugi "štreberski" prikazi pronašli su put do svojih ponosnih domaćina.

Bez obzira na trendove, i dalje je najvažnije da je tetovaža vješto i točno napravljena, a iznad svega, da je korišten sterilni pribor i na taj način izbjegnuta kojekakva infekcija i zaraza. Brojni vlasnici tetovaža vjeruju kako one imaju mistična značenja, da ih čuvaju od zla i donose im sreću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara