Novi film Keire Knightley ubire lovu na račun tragedije princeze Di?

Novi film Keire Knightley ubire lovu na račun tragedije princeze Di?

IAKO je od smrti princeze Diane prošlo već jedanaest godina i princ Charles već neko vrijeme i službeno uživa u vezi (braku) sa svojom dugogodišnjom ljubavnicom Camillom Parker, strasti oko tajanstvene prirode života i smrti princeze koju su Britanci naprosto obožavali i dalje se ne stišavaju. Producenti i glumačka ekipa filma "The Dutchess", u kojem naslovnu ulogu igra mlada britanska glumica Keira Knightley, ovih dana našli su se u središtu medijskog skandala, te su optuženi kako su nesretni život nikad prežaljene princeze iskoristili kako bi od njega napravili sočnu filmsku priču.

Naime, u foršpanu filma pojavljuju se fotografije princeze Diane uz popratni tekst "Povijest se ponavlja", insinuirajući kako je film napravljen upravo prema životu tragično preminule Diane - međutim, kako redatelj filma tvrdi, to nije istina, a princezu Dianu u film su ubacili marketinški stručnjaci zaduženi za promociju filma kako bi privukli ljude na kino blagajne i pokušali povratiti novac koji je u film uložen, te jasno, povećati zaradu filma.

Radnja filma "The Dutchess" naime, govori o životu mlade vojvotkinje koja svojeg moćnog muža dijeli sa ljubavnicom, što su britanski mediji odmah povezali sa princezom Dianom, Charlesom i Camillom, ali redatelj filma, Saul Dibb, se kune kako ime, insinuacija ili bilo kakvo upetljavanje imena i lika princeze Diane u film nije namjerno. "Lik koji tumači Keira i princeza Diana imaju dodirnih točaka, priznajem, ali njihove sudbine nisu rijetkost među pripadnicima britanskog plemstva. Obje imaju isto povijesno značenje i sličnu sudbinu, ali to ne znači da ovaj film govori o Dianinom životu", rekao je. Mediji su Dibba optužili kako koristi nesretnu princezinu sudbinu kako bi promovirao svoj novi film na izuzetno okrutan način, ali Dibb to poriče, tvrdeći kako se radi o slučajnosti.

San princeze Diane pretvorio se u noćnu moru

Princeza Diana udajom za Charlesa ostvarila je san svake mlade djevojke toga doba - bila je pripadnica nižeg plemstva, a odjednom se našla na samom tronu, i to udajom za prvog u redu nasljednika britanske krune. Uz njezin život se vežu mnoge kontroverze - dok jedni tvrde kako je Diana bila skromna djevojka koja je svoje čedne manire i dobro srce njegovala sve do smrti, neke, "u princezin život dobro upućene" individue tvrde kako je princeza bila sve, samo ne čedna. Princezin butler, Paul Burrel, iznio je tvrdnje koju su Britance, ali i cijeli svijet, blago rečeno - šokirale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul Burrell hvalio se bratu svoje supruge kako je seksualno opsluživao pokojnu princezu Dianu te da joj je bio "na usluzi 24 sata dnevno". "Kazao je kako je Diana bila jako zahtjevna. A rekao mi je i da je jednom prilikom zatekao Kraljicu golu", kazao je za News Of The World Ron Cosgrove, brat Burrellove supruge.

Burrell se također "pohvalio" kako je zgrnuo milijune funti zahvaljujući svojim kraljevskim vezama - i unatoč tome što se predstavljao princezinim "osloncem". Rekao je i kako misli da Mohammed Fayed, otac princezinog ljubavnika Dodija, umire i na koncu je rekao kako će, nakon što Camilla Parker postane kraljica, uzeti američko državljanstvo uz komentar: "Britanija može odjebati".

V.V.
Foto: Daily Mail, Publicity Picture, Peter Mountain

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara