Novi Megane procurio na web

NOVI Megane je za Renault od presudne važnosti. Stoga ne čudi što je u razvoj treće generacije francuski proizvođač uložio izniman trud i na sve načine pokušao sakriti projekt od neželjenih pogleda. Prve fotografije budućeg modela ipak su procurile prije plana.

Objavio ih je francuski magazin Auto Plus. Iako nisu najbolje kvalitete, fotografije potvrđuju najave kako Renault odustaje od "uzmi ili ostavi" inovativnog dizajna.

Naime, aktualna generacija predstavljena 2002. godine tržišno se i nije proslavila, a i sam Patrick Pelata, Renaultov šef razvoja i nekadašnji potpredsjednik Nissana, konstatirao je kako je provokativan dizajnerski izričaj oslabio Renaultov imidž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što se i očekivalo, izvedba s trojim vratima osjetno će se razlikovati od standardne izvedbe s parom vrata više. Model estetski kod kupea podsjeća na Megane Coupe Concept premijerno predstavljen na posljednjem izdanju ženevskog salona. Naravno, prednji kraj vozila prati smjernice lansirane s novom Lagunom i Twingom.

Kompaktna izvedba Meganea bit će premijerno predstavljena na pariškom salonu automobila u rujnu, a potom će uslijediti i prodaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara