Novi napad na kraljicu skandala: Seve pokrala slikare za omot albuma?

NEVJEROJATNO, ali istinito - čak je i omot novog Severininog albuma "Zdravo Marijo" postao predmetom rasprave, pa je splitska pjevačica oborila novi rekord. Nitko u Hrvatskoj, naime, nije doživio toliko napada prije nego što se album uopće pojavio u prodaji - nakon priče o koketiranju s narodnjacima, pa napada don Anđelka Kaćunka koji je izjavio da je Seve "dušu prodala vragu", javio se Damir Rabuzin, sin poznatog slikara naive Ivana Rabuzina. Njega, pa ni slavnog slikara koji je prikovan za krevet, nitko nije kontaktirao za korištenje slika na Severininom omotu.

"Sreća je da tata ima mrenu na očima, pa ne može dobro vidjeti najavne slike za Severinin novi album, na kojem su njegove slike doslovce izmasakrirane", prenosi Jutarnji list izjavu Damira Rabuzina, koji ne skriva zgražanje činjenicom da su se slike njegovog oca bez ikakvog poštivanja autoskih prava našle na omotu Severininog novog albuma "Zdravo Marijo". "To je kao u vojsci, prvo pucaju, a onda viču stoj. Tako smo mi prvo vidjeli tatine slike i Severinu u Jutarnjem, a u utorak smo tek dobili dopis od Severinina producenta Tomislava Petrovića, a preko odvjetnika Željka Baranovića, kojim nas moli da damo odobrenje za korištenje triju tatinih slika", dodaje Rabuzin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je i tužbu protiv cjelokupne ekipe koja je zaslužna za izradu omota, a tu spada i sarajevska dizajnerska kuća fabrika, te Severinin menadžer Tomislav Petrović koji je, očito neuspješno, koordinirao akcijom. Osim što je za naslovnicu albuma iskoristila "Bregove u polju" Ivana Rabuzina, knjižica koja prati dugo očekivani CD sadrži i djela drugih slikara naive koji, poput Rabuzina i njegove obitelji, nisu kontaktirani prije nego što se počeo raditi dizajn albuma.

M.A.
Foto: Fabrika

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara