Novi sukob McCartneyja i Yoko Ono

Novi sukob McCartneyja i Yoko Ono
BIVŠI Beatle Paul McCartney odbacio je u službenom priopćenju mogućnost da ga udovica Johna Lennona tuži jer je preokrenuo redoslijed imena potpisan ispod Beatlesovih pjesama na svojem najnovijem albumu ´Back in the U.S. Live 2002´ iz tradicionalnog ´LennonMcCartney´ u ´Paul McCartney i John Lennon´.

´To je stvaranje mnogo buke oko ničega, i zaista nema razloga za bilo kakvo uzbuđenje´, izjavio je McCartney.

Unatoč tome što su se mnoge novine raspisale o tome kako Yoko Ono ozbiljno razmatra sudsku tužbu protiv McCartneyja, njezin je glasnogovornik Elliot Mintz izjavio: ´To nije pravno pitanje.´

Mintz je dodao da je McCartney u prošlosti nekoliko puta pitao Ono za dozvolu da promijeni potpis pod pjesme te da je ona uporno odbijala njegove zahtjeve, obrazloživši takvu odluku riječima ´dogovor je dogovor´, ali da je ovaj puta nije upitao za dozvolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
McCartney je u svojem priopćenju od srijede rekao da nije zabrinut zbog nezadovoljstva Lennonove udovice, ali smatra da je vrijeme da se pojasne određene činjenice o tom ´dugotrajnom i prilično beznačajnom sukobu´.

On se, naime, već dugo žali da Lennon, na primjer, uopće nije pridonio stvaranju hita ´Yesterday´, dodavši da su se on i Lennon potpuno slagali u pogledu toga tko je napisao što, te da je i sam Lennon to iznio u jednom interviewu u časopisu ´Playboy´. McCartney je, pak, svoju stranu priče iznio u knjizi Barryja Milesa ´Many Years From Now´.

McCartney je također izjavio da su menadžer Beatlesa Brian Epstein i Lennon neovisno o njemu odlučili da će se sve pjesme potpisivati sintagmom ´Lennon and McCartney´ te da su na njegov prijedlog da se potpisuju sintagmom ´McCartney and Lennon´ odgovorili riječima ´to je uvijek lako promijeniti, ali zasad neka ostane ovako´.

´Ne vidim zašto bi problem bio da se Johnove pjesme, poput ´Strawberry Fields´ i ´Help´ potpisuju ´Lennon and McCartney´, a moje pjesme, poput ´Let It Be´ i ´Eleanor Rigby´ s ´McCartney and Lennon´´, zaključio je pjevač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara