Novi Superman s više šminke od Lois Lane

Novi Superman s više šminke od Lois Lane

DESETLJEĆIMA je "Superman" bio jedna od najvećih američkih kulturnih ikona, ali i oličenje muškosti. Međutim, novi holivudski blockbuster "Superman Returns" je to doveo u pitanje, prije svega zahvaljujući špekulacijama da će njegovo novo oličenje biti u skladu s današnjim "metroseksualnim" modnim, kulturnim i drugim trendovima, što uključuje i koketiranje s "alternativnim životnim stilovima".

Iako se režiser Brian Singer trudio suzbiti te špekulacije, tvrtci "Warner Bros" su priče o "gay Supermanu" shvaćene dovoljno ozbiljno da se pred američku kino-premijeru spremi posebna propagandna kampanja za konzervativne američke države, gdje je novi Superman promican kao "oličenje kršćanskih vrijednosti".

"Superman Returns" je imao dobre rezultate na kino-blagajnama, no to ne sprječava svjetski tisak da se zabavlja uspoređujući tumača naslovne uloge Brandona Routha s njegovim prethodnicima, pri čemu se često navodi kako je mladi glumac previše "mekan" i "ženskast" u usporedbi s "macho" veličinama kao što je pokojni Christopher Reeve.

Britanskom "Daily Mailu" je za takve usporedbe odlično poslužila nedavna tiskovna konferencija povodom britanske premijere filma na kojoj je Brandon Routh promovirao film zajedno sa svojim kolegama Kate Bosworth i Kevinom Spaceyem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom poziranja s Bosworthovom, koja u filmu tumači Supermanovu djevojku Lois Lane, ustanovilo se kako zahvaljujući prenapadnoj šminki lice Brandona Routha izgleda "previše blijedo i umjetno" u usporedbi s nešto tamnijim i prirodnijim tenom Kate Bosworth.

Kada je Routh vidio snimke, pobjesnio je i otišao hotelsku sobu. U međuvremenu se mala armija njegovih pomoćnika rastrčala po Londonu nastojeći pronaći posebnu šminku koja bi njegovom licu dala nešto tamniju boju.

Tek kada su pomoćnici uspjeli pronaći pravu smjesu, Routh se udostojio otići na svečanu londonsku premijeru svog filma.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara