Novozelanđanina oduševila Hrvatska, za jedno mjesto kaže da je najljepše ikad

Novozelanđanina oduševila Hrvatska, za jedno mjesto kaže da je najljepše ikad
Foto: Instagram

"UPRAVO sam stigao na hrvatski otok koji izgleda kao spoj Rarotonge i Rima. Zove se Korčula", piše putopisac Brook Sabin u tekstu u kojem stanovnicima Novog Zelanda daje razloge zbog kojih bi obavezno trebali posjetiti Hrvatsku. 

"Za nas s Novog Zelanda, put u Europu uglavnom uključuje Veliku trojku - Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku i Italiju. Ovo je šest razloga zbog kojih ćete ih zaboraviti i krenuti ravno u Hrvatsku", navodi putopisac. Ipak, od šest ljepota navedenih u njegovu tekstu, četiri se nalaze u Hrvatskoj, a dvije u susjedstvu.

Dubrovnik, Korčula, Plitvička jezera i Split mjesta su koja su ga u Hrvatskoj najviše oduševila. "Postoji razlog zbog kojeg je 'Igra prijestolja' snimana baš u Dubrovniku, jer grad ima najbolju srednjovjekovnu arhitekturu u Europi. Nijedan put u Hrvatsku nije potpun bez posjeta ovom veličanstvenom gradu", piše Sabin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brook Sabin (@brooksabin) on

Na Korčuli preporučuje kušanje vina, a na Plitvicama - šetnju. "Uz južne Alpe, ovo je najljepše mjesto koje sam ikad vidio, zato si dajte vremena da ga istražite. Ljeti je moguća gusta magla koja vam onemogućava pogled na slapove, zato se potrudite imati dan-dva u rezervi", savjetuje novinar.

Čitateljima preporučuje i ljepote koje se ne nalaze u Hrvatskoj, ali se nalaze u blizini. Riječ je o Mostaru, u kojem preporučuje bungee jumping s čuvenog Starog mosta, a oduševio ga je i Kotor u Crnoj Gori za kojeg kaže da ima nezaboravan pogled na spektakularni zaljev.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara