Novu HRT-ovu seriju sinoć gledalo više od 420 tisuća ljudi

Novu HRT-ovu seriju sinoć gledalo više od 420 tisuća ljudi
Foto: Press

PONEDJELJAK u 21 sat više nije rezerviran za Generala, nego za novu seriju HRT-a koja se, izgleda, ne gleda zbog sprdnje. Sinoćnju prvu epizodu je gledalo, kako kažu s HRT-a, više od 420 tisuća ljudi.

"'Nestali' nova, četverodijelna mini dramska serija, čije je prikazivanje počelo jučer na Hrvatskoj radioteleviziji, imala je sjajan početak te ju je gledalo 422.025 ljudi, pokazuju podaci o gledanosti tvrtke AGB Nielsen", kažu u priopćenju.

"Serija je također imala i visok udio u gledanosti (SHR) od 21,2 posto, što znači da ju je gledalo više od petine svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima, a ujedno je riječ i o jednom od najboljih otvaranja nekog domaćeg dramskog sadržaja u posljednjih nekoliko godina", dodaju.

"Posrijedi je domaća dramska serija koja, prema scenariju Joška Lokasa i u režiji Kristijana Milića, u četiri povezane epizode u trajanju od 52 minute, donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ostali iza neprijateljskih linija, odsječeni od ostatka svoje jedinice. Duboko u neprijateljskom položaju jednim će nepromišljenim, ali odlučnim potezom pretvoriti svoj povratak na hrvatski teritorij u nemoguću misiju. Daleko od glavnih ratnih  sukoba, pokušavaju pronaći put kući i svjedoče o životu koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi", kažu s HRT-a o radnji serije.

U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić i Filip Križan. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara