"Nož u leđa": Najjača glumačka postava ove godine u sjajnoj detektivskoj priči

"Nož u leđa": Najjača glumačka postava ove godine u sjajnoj detektivskoj priči
Foto: Press

POZNATI pisac i redatelj Rian Johnson (Brick, Looper, Star Wars: The Last Jedi) svojim filmom Nož u leđa odaje počast slavnoj Agathi Christie, a za njega je uspio okupiti sjajnu glumačku postavu: Daniel Craig, Toni Collette, Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Chris Evans, Don Johnson, Michael Shannon, i LaKeith Stanfield.

Radnja ove inteligentne detektivske priče se vrti oko obiteljskog okupljanja koje krene po zlu nakon smrti 85-ogodišnjeg Harlana Thrombeyja, glave obitelji. U njihov obiteljski dom dolaze dva detektiva kako bi istražili smrt i otkrili skrivene obiteljske tajne. Svaki član ove ekscentrične obitelji postaje sumnjiv, pa čak i sporedni likovi koji se pojavljuju tijekom filma. Istraga se zahuktava kako se bliži čitanje oporuke, a Harlanova se obitelj počinje otkrivati daleko neugodnijom i konkurentnijom nego što se to činilo u početku.

Sam redatelj Johnson usporedio je ovaj film s misterioznim hitovima Agathe Christie, dodajući da film ima "Hitchcockov zaplet".

"Htio sam da ovaj film bude stvarno zabavan moderan film prepun tragova i komplikacija te obiteljske dinamike," komentira autor i redatelj Rian Johnson svoj pristup filmu kroz smijeh.

Majstor u kombiniranju žanrova, s budnim okom za detalje, Johnson koristi neočekivane kinematografske figure kako bi publiku držao u napetosti dok priča prolazi kroz razne zaplete i pretvara se u šokantno finalno otkriće. Snažan, inteligentan i, što je najvažnije, zabavan od početka do kraja, Nož u leđa je moderna detektivska priča najviše klase.

NOŽ U LEĐA, u distribuciji Blitza, u CineStaru i ostalim kinima pogledajte pretpremijerno 22. i 23. studenog, a ulaznice možete kupiti već danas na blagajnama kina ili online.

Pogledaj trailer:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?