O ovoj izvedbi u božićnoj A strani se priča: "Maestralno, bolje od originala"

O ovoj izvedbi u božićnoj A strani se priča: "Maestralno, bolje od originala"
Screenshot: HRT

POPULARNA emisija A strana vratila se nakratko na male ekrane povodom Božića, a jedna izvedba oduševila je gledatelje te pobrala tisuće lajkova na društvenim mrežama.

Mladi mostarski pjevač Adi Šoše otpjevao je pjesmu Kuća puna naroda koju je u originalu otpjevao Zdravko Čolić. Stihove je napisao Gibonni.

Osim što je bez daha ostavio gledatelje i publiku u studiju, Adi je svojom izvedbom zadivio i kolege glazbenike pa su se tako u nekoliko kadrova mogli vidjeti Aljoša Šerić iz grupe Pavel te Amira Medunjanin kako ga zadivljeno slušaju i promatraju.

"Divno", "Meni bolji od originala", "Maestralan. Najljepša izvedba sinoć", hvalili su ga u komentarima na društvenim mrežama.

Tko je Adi Šoše?

26-godišnji glazbenik iz Mostara pozornost javnosti privukao je prošle godine kad se natjecao u emisiji Zvezde Granda. Kao glazbene uzore tad je naveo Tošu Proeskog, Zdravka Čolića i Olivera Dragojevića. 

Početkom ovog mjeseca predstavljen je kao novi pjevač grupe Miligram. Aleksandar Milić, utemeljitelj Miligrama, u bend ga je pozvao upravo nakon što je vidio njegove izvedbe u Zvezdama Granda. "Sve je to bilo amaterski za mene, do početka 2017. godine, kada sam počeo ozbiljnije raditi na sebi i kada sam, u principu, shvatio da je muzika ono što me čini sretnim i čime bih se htio baviti u životu. Bile su mi potrebne pune 24 godine da shvatim to, ali bolje ikad nego nikad. Tako da, zahvalan sam što sam ipak dobio priliku da radim ono što volim", rekao je Šoše u razgovoru za Klix.

Otkrio je tad i da se u Zvezde Granda prijavio isključivo zbog gledanosti emisije koja je ipak više usmjerena na folk izvedbe nego na ono što je Adi pjevao - rock. Ipak, upravo to mu je omogućilo da se istakne u masi.

"Najveći uzor mi je Toše Proeski. Smatram da je najbolji i najkompletniji vokal koji se rodio na ovim prostorima, ako ne i šire. Uz sve to je fantastično vladao scenom, samim sobom, imao je kristalno jasne ambicije. Bio je nevjerojatno nadarena, mlada, uspješna, usmjerena i posebna osoba, a opet je uspijevao zadržati ljudskost i skromnost na kraju cijele priče, što je prema mom mišljenju najbitnije. Žao mi je što ga više nema. Taj čovjek nije zaslužio takav kraj. Smatram da bi do sada napravio svjetsku karijeru, ali hvala mu što je svoj dar dijelio s nama. Dok je njegovih djela, on će živjeti vječno", rekao je.

Adi će prvi nastup s Miligramom imati na dočeku Nove godine u crnogorskom Tivtu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara