O ovom problemu u krevetu muškarci ne govore, a događa se češće nego što mislite

O ovom problemu u krevetu muškarci ne govore, a događa se češće nego što mislite

Screenshot: Youtube

MNOGI smatraju da je prerana ejakulacija najveći problem koji se muškarcu može dogoditi tijekom seksa, ali ovdje se radi o upravo suprotnom problemu, odgođenoj ejakulaciji.

Uobičajeno je da je muškarac u stanju doživjeti orgazam već nekoliko minuta nakon početka snošaja, ali muškarci koji imaju problema s odgođenom ejakulacijom orgazam nerijetko mogu doživjeti tek nakon 45 minuta ili više, a neki ga uopće ne mogu doživjeti, piše Daily Mail.

Ovo je treći najčešći problem s kojim se muškarci mogu susresti kad je riječ o seksualnim poteškoćama nakon erektilne disfunkcije i preuranjene ejakulacije. 

Može se raditi o cjeloživotnoj odgođenoj ejakulaciji koja se javlja već kod prvih seksualnih aktivnosti i prati muškarca cijeli život ili o stečenoj koja nastaje u nekom trenutku u životu.

Muškarci s ovim problemom uživaju u seksu čak i kad ne postignu orgazam, ali često im ovakvo stanje može prouzrokovati stres i frustraciju.

"Ako vam se to često događa ili u dužem vremenskom razdoblju, definitivno biste trebali posjetiti liječnika", savjetuje liječnik Tobias Köhler, stručnjak za seksualno zdravlje.

Ovaj problem može biti posljedica nekog traumatskog iskustva, stresa, korištenja antidepresiva ili naučenih praksi masturbacije, ali može biti i simptom neke ozbiljnije bolesti poput dijabetesa ili multiple skleroze.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara