Objavljene nominacije Udruge filmskih glumaca

Prilikom objave nominacija najveće je priznanje glumačkih kolega dobio Leonardo DiCaprio koji je ove godine nominiran u kategoriji najboljeg glavnog glumca ("Blood Diamond") i najboljeg sporednog glumca ("Pokojni").

Za najbolju izvedbu glumačkog ansambla (SAG-ov ekvivalent kategoriji najboljeg filma) nominirane su ekipe "Babela", "Dreamgirls", "Little Miss Sunshine", "Bobbyja" i "Pokojnog".

Najviše je nominacija otišlo glumcima filmova "Babel" (koji je ove godine primio i sedam nominacija za Zlatni Globus), "Dreamgirls" i "Little Miss Sunshine" - po tri svakom.

Za najboljeg su glumca još nominirani Ryan Gosling za "Half Nelson", Peter O´Toole za "Venus", Will Smith za "The Pursuit of Happyness" i Forest Whitaker za "Posljednjeg kralja Škotske".

Za titulu najbolje glumice će se natjecati Penelope Cruz ("Vraćam se"), Judi Dench ("Notes on a Scandal"), Helen Mirren ("Kraljica"), Meryl Streep ("Vrag nosi Pradu") i Kate Winslet ("Little Children").

U kategoriji sporednog glumca uz DiCaprija su nominirani njegov kolega iz "Blood Diamondsa" Djimon Hounsou, zatim Alan Arkin za "Little Miss Sunshine", Jackie Earle Haley za "Little Children" i Eddie Murphy za "Dreamgirls".

Za najbolju će se sporednu glumicu natjecati: Adriana Barraza ("Babel"), Cate Blanchett ("Notes on a Scandal"), Abigail Breslin ("Little Miss Sunshine"), Jennifer Hudson ("Dreamgirls") i Rinko Kikuchi (također "Babel").

I na kraju savjet za sve one koje se vole kladiti na ishod dodjele Oscara: nagrade SAG-a su vrlo često dobar indikator kome će otići i zlatni kipić koji u Hollywoodu život znači jer za njih glasaju isključivo glumci, koji također sadrže i najbrojniji dio glasačkog tijela za dodjelu Oscara. Tako su npr. prošle godine Philip Seymour Hoffman, Reese Witherspoon i Rachel Weisz dobili Oscara, a prije toga su bili proglašeni najbolji i u ovom izboru. Tri od četiri, nije loše.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara