Objavljene nominacije za "Crnog Mačka"

DANAS su objavljene nominacije za novinarsku rock nagradu ´Crni mačak´, koja će se za četrnaest kategorija dodjeliti po šesti put u Osijeku, 21. ožujka

U kategoriji za najbolji album nominirani su El Bahattee za album ´Amen´, Darko Rundek za album ´Ruke´ i Edo Maajka za album ´Slušaj mater´.

U kategoriji najbolja pjesma nominirani su Darko Rundek za pjesmu ´Makedo´, Lvky za pjesmu ´Mislit na sebe´ i Edo Maajka za pjesmu ´Znaš me´.

El Bahattee, ´Gustafi´ i ´Hladno pivo´ nominirani su u kategoriji najbolji rock izvođač, dok su Darko Rundek, Gabi Novak i Lvky nominirani u kategoriji najbolji pop izvođač, kategoriji koja je i ovogodišnja novost.

U kategoriji najbolji izvođač urbane klupske glazbe nominirani su ´Cubismo´, Edo Maajka i ´Zvuk broda´, dok su u kategoriji najbolji vokal nominirani Gabi Novak, Josipa Lisac i Tina Rupčić.

Alen Kraljić - Kralja (gitarist iz grupe ´Goran Bare i Plaćenici´), Mario Igrec (gitarist iz ´Cubisma´) i Matija Dedić (klavir) nominirani su u kategoriji najbolji instrumentalist.

U kategoriji najbolji glazbeni producent nominirani su glazbeni producent Denis Mujadžić - Denyken s album ´Anđeo s greškom´ u izvedbi ´Vatre´, zatim Željko Brodarić Jappa za album ´Ararita´ u izvedbi Lvkya, te Krešimir Tomec i Hrvoje Rupčić za album ´Jungle Salsa´ u izvedbi ´Cubisma´.

Pjesma ´Chaotica´ u izvedbi i režiji Bambi Molestersa, zatim pjesma ´Šamar´ u izvedbi ´Hladnog piva´ i režiji Antonia Nuića, te pjesma ´Tebe san ja´ u izvedbi ´Gustafa´ i režiji Maurizia Ferlina nominirane su u kategoriji najbolji video broj.

U kategoriji najveće nade nominirani su ´Babies´, ´Brain holidays´ i ´Kawasaki 3P´, dok su u kategoriji debitanta godine nominirani ´Cool shakes´, Edo Maajka i Tina R.

Na dodjeli nagrada u osječkoj dvorani ´Zrinjevac´ bit će dodijeljena i nagrada Savjetodavnog tijela ´Crnog mačka´ u kategoriji ´Stari mačak´, te nagrada publike koja glasuje putem Interneta.

O dobitnicima hrvatske novinarske rock nagrade ´Crni mačak´ odlučit će 109 hrvatskih novinara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara