Od Bube do Porschea: Ovo su najzanimljiviji oldtimeri na Index Oglasima

Od Bube do Porschea: Ovo su najzanimljiviji oldtimeri na Index Oglasima
Foto: Index Oglasi

SVI PRAVI zaljubljenici u automobile znaju cijeniti dobre oldtimere. Neki su iznimno rijetki, neki izazivaju nostalgiju, a neki su jednostavno savršeno očuvani ili predivno restaurirani. Da bi auto ušao u kategoriju starodobnog vozila ili oldtimera, između ostalog, mora biti star najmanje 30 godina.

Na Index Oglasima prodaje se oko 500 primjeraka, a za vas smo izdvojili pet najzanimljivijih.

Piaggio Vespacar P2

Ovaj talijanski oldtimer star je 37 godina, u originalnom je stanju i vozi se na tablicu od motocikla što znači da je registracija jeftinija. Auto nije nigdje trul, sve na njemu je ispravno, a motor ima 200 ccm. Piaggio Vespacar P2 u kabini ima dva sjedeća mjesta, a mjenjač ima četiri brzine. Auto je još uvijek u posjedu prvog vlasnika koji za njega traži 1.800 eura. 

Škoda 120L

Ovaj legendarni oldtimer star je preko 40 godina, a vlasnik tvrdi da je očuvan poput novog! Auto je do sada prešao 64 tisuće kilometara, garažiran je i u savršenom je stanju. U prosjeku troši 8 litara na 100 kilometara vožnje, dolazi s novim gumama i registriran je do lipnja sljedeće godine, a prodaje se za 5.500 eura. 

VW Buba 1200

VW Bubu 1200 iz 1975. godine možete kupiti već za 8 tisuća kuna! Auto je odjavljen prije 2 godine, u voznom je stanju, a mjenjač i motor su u odličnom stanju. Bitno je istaknuti da je autu potrebno limarijsko uređenje, a zamjene su isključene. 

Cadillac Eldorado Cabrio

Ovaj fantastični oldtimer iz 1976. godine izgleda zaista prekrasno. Uvezen je iz Kalifornije, kompletan je i u voznom je stanju. Boja je bordo crvena, motor ima 8200 ccm, a sva davanja su plaćena. Cijena iznosi 9.950 eura.

Porsche 944Ovaj Porsche 944 jedan je od onih automobila koji se jednostavno moraju pogledati. Auto je za svoje godine u vrhunskom stanju, do sada je prešao 150 tisuća kilometara, a vlasnik je stanje opisao kao "pali i vozi". Legendarna jurilica iz 80-ih godina prošlog stoljeća vaša može biti za 7.500 eura. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara