Video - Odabrani Modeli godine: Paula Jelinek i Dino Rašidkadić za nagradu dobili - kipiće

Foto: Borna Čavrag/Index
Video: Tomislav Brdjanović

U ČETVRTAK navečer u Zagrebu organiziran je još jedan u nizu izbora ljepote. Točnije, održan je drugi po redu strukovni odabir Modela godine. Izbor u organizaciji Tamare Roglić i Sanje Bjedov vodili su bivši mister Hrvatske Dino Bubičić i bivša/sadašnja/vječna kraljica Hrvatske Tina Katanić. U žiriju je sjedilo šaroliko društvo - od estetskih kirurga, preko stilista i studentice kiparstva, do nogometaša i neizbježne Nives Celzijus. Na pozornici su se pojavili i savjetodavci: maneken i glumac Vinko Capar je muškim modelima savjetovao kako da se ponašaju u muškom modnom svijetu, a isto je za cure napravila nekadašnja Miss Universe Hrvatske Ivana Paris.

Glazbeni dio večeri obilježile su Minea svojim stylingom i pjesmom "Jedno, jedno, malo mi je samo jednom tjedno..." te Nives Celzijus svojom odom "Golu" i zavodljivim plesnim pokretima. Osim ove dvije dame, pjevali su i Marina Tomašević, Mladen Burnać te Leo, koji je za ovu prigodu odabrao pjesmu "Krevet od ruža", s lako pamtljivim stihovima "Svatko od nas poželi ljepotu, a ljepota skupa plaća se".

Dino Rašidkadić: Pobjeda mi ne znači koliko vrijeme provedeno s ostalim natjecateljima

U konkurenciji muškog modela pobijedio je Dino Rašidkadić koji je izjavio: "Sama pobjeda mi ne znači toliko puno koliko mi znači vrijeme koje sam proveo s ovim divnim ljudima u backstageu. Ne mislim da će mi karijera ići u smjeru modelinga, ali lijepo je imati ovo". Upitali smo ga što je dobio kao nagradu, na što je muški best model slegnuo ramenima i rekao: "Pa zasad - ovaj kipić".

Najbolji ženski fotomodel je Paula Jelinek koja nam je otkrila: "Meni je ovo prvi izbor ljepote i nadam se da će mi to samo pomoći u daljem bavljenju manekenstvom, ali kao hobijem". Tena Bokulić je odabrana za najbolji ženski model te je izjavila: "Ovo mi je prvi izbor ljepote i - odmah pobjeda. Volim modeling i zato mi pobjeda puno znači, oduševljena sam. Planiram se time baviti u životu, ali nije mi primarno. Planiram završiti fakultet i baviti se plesom. Htjela bih na farmaciju". Na pitanje što su dobile za nagradu, obje cure su odgovorile: "Kipiće! I cvijeće".

Ivana Paris: Cure bi trebale poraditi na hodu

O ovom izboru ljepote upitali smo nekadašnju Miss Universe Hrvatske Ivanu Paris: "Bila sam Miss Universe i mislim da je taj izbor kod nas najjači. Mislim da postoji izbor za Miss Universe i postoje svi ostali izbori. Ovaj izbor bih svrstala među sve ostale. Ima i ovdje lijepih cura. Na hodu bi svakako trebale poraditi, ali opet ni jedna od nas na početku nije znala hodati. Model kao model ne mora biti lijep. Ovo nije izbor za miss, ne moraju biti lijepe. Mene su u jednoj agenciji u Americi odbili jer sam klasično lijepa, a to nije ono što oni to traže".

Voditeljica Tina Katanić je, pak, oduševljena: "Mislim da je bilo zabavno, red mode, red ljepote, red glazbe. Djevojke su bile prekrasne. Ovo nije tipičan izbor gdje gledamo samo djevojke, tu su bili i dečki. Uživala sam u ulozi voditeljice i nisam imala tremu. Bila sam Kraljica Hrvatske i ne bih uspoređivala ta dva izbora. Bila sam na svjetskom izboru, a ovo je ipak izbor unutar Hrvatske", zaključila je.

Organizatorice izbora Tamara Roglić i Sanja Bjedov su već prije najavile pobjednicima jednogodišnje ugovore s njihovim agencijama na godinu dana, ali su to izgleda zaboravile reći  natjecateljima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara