Odbila se pokoriti zahtjevima miraza i postala slavna

GLAZBA je zasvirala, poslužena su pića, svećenik se pripremio održati obred vjenčanja pred 2.000 gostiju, kad se prelijepa djevojka u raskošnoj crvenoj haljini hinduske mlade pojavila, ali ne da se pridruži slavlju najvažnijeg trenutka njezina života već je mobitelom upravo razgovarala s policijom.

Nisha Sharma, 21-godišnja studentica informatike, policiju je pozvala da uhiti budućeg supruga zbog ponižavanja njezina oca prigodom zahtjeva za zabranjenim mirazom. Otkazavši vjenčanje Sharma se usprotivila stoljetnoj tradiciji i preko noći dospjela na naslovnice novina u zemlji u kojoj su žene učinile velike korake ali roditelji još uvijek žude za sinovima.

Mediji je proglašavaju junakinjom koja je pokrenula revoluciju, a ona tvrdi da razlog poziva policiji nije bila pobuna i prkos već poniženje koje je pretrpio njezin otac.

"Šamarali su ga, naguravali i pljuvali mu u lice", rekla je Sharma, objašnjavajući da je obitelj mladoženje zatražila 25.000 dolara gotovine. Kako njezin otac to nije mogao isplatiti, mladoženjinoj je obitelji pokupovao skupe darove, od novog automobila do televizora i frižidera. No sve u dvostrukoj količini - za mladoženju i njegova brata.

"Nadam se da će mi se pridružiti i druge mlade djevojke. Ponosna sam jer mislim da sam učinila nešto dobro", rekla je Sharma.

Iako su indijske žene prekinule muški monopol u politici, odnos prema ženskoj populaciji vrlo se malo promijenio. Namjerni pobačaji isključivo ženskih beba poprimili su takve razmjere da je vlada liječnicima zabranila odavanje spola nerođenog djeteta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara